Ελληνική σαλάτα 20 τόνων στη Μόσχα: Διαβάστε τη ...συνταγή

18-08-16 | Ο Torna-δόρος

Περίπου 1.200 άτομα θα συμμετάσχουν στην κατασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 4 Σεπτεμβρίου, που ετοιμάζει το Mouzenidis Travel. Όπως έχει γράψει το Tornos News, η εν λόγω σαλάτα διεκδικεί την εγγραφή της στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και γι αυτό το σκοπό στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποί του.

Το Mouzenidis Travel για να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερους Μοσχοβίτες στην παρασκευή της σαλάτας προσφέρει στους συμμετέχοντες ως δώρο ένα ταξίδι στην Ελλάδα για δύο άτομα, ένα γούνινο παλτό και ένα καλάθι με ελληνικά τρόφιμα ή κρασιά.

Η σαλάτα θα ζυγίζει 20 τόνους. Γι αυτό θα χρειασθούν ένα τεράστιο μεταλλικό δοχείο, 7 τόνοι αγγούρια, 7 τόνοι ντομάτας, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι τυρί φέτα, 1 τόνος κραμύδια, 10 κιλά αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα του 9ου διεθνούς Στρατιωτικού Μουσικού Φεστιβάλ Spasskaya Tower, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Πόλης της Μόσχας.

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα δημιουργήθηκε στην Ιεράπετρα στις 19 Ιουνίου 2010 και ζύγιζε 13 τόνους και 417 κιλά, ενώ η μεγαλύτερη σαλάτα λαχανικών, που καταγράφεται στα Ρεκόρ Γκίνες, έχει φτιαχτεί στο Βουκουρέστι τον Σεπτέμβριο του 2012 και ζύγιζε 19 τόνους και 50 κιλά.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων