Σε ξένο επενδυτή το αεροδρόμιο των Τιράνων (κι εμείς εδώ το... τυρανάμε)

26-04-16 | Ο Torna-δόρος

Συμφωνία για τη απόκτηση του διεθνούς αεροδρομίου των Τιράνων υπέγραψε η κοινοπραξία Keen Dynamics Limited (KDL), που αποτελείται από τις China Everbright Limited (CEL) και Friedmann Pacific Asset Management Limited, με τη διαχειρίστρια του αεροδρομίου SHPK.

Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το αεροδρόμιο θα παραχωρηθεί στην κοινοπραξία έως και το 2025, με 2 έτη παράτασης έως το 2027, εφόσον δοθεί η έγκριση της αλβανικής κυβέρνησης.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας είναι ο σημαντικότερος κόμβος μεταφορών και ένα από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στην Ευρώπη αφού ο αριθμός επιβατών του έχει αυξηθεί από 600.000 το 2005 σε 2 εκατ. το 2015. Το αεροδρόμιο αποτελεί μαρτυρία για τη γρήγορη οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η Αλβανία.

Η CEL είναι στη διαδικασία εγκαθίδρυσης του fund υποδομών της στο εξωτερικό κυνηγώντας ευκαιρίες και η απόκτηση του αεροδρομίου των Τιράνων είναι η πρώτη της κίνηση. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η κοινοπραξία KDL θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου.

Η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη