Τουρκικός τουρισμός: Προσκαλούν Mαντόνα, Λόπεζ και Μπίμπερ για τόνωση των αφίξεων

16-02-16 | Ο Torna-δόρος

Διασημότητες διεθνούς ακτινοβολίας όπως η Μαντόνα, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Τζάστιν Μπίμπερ ενδέχεται να προσκληθούν για να δώσουν συναυλία στην Αττάλεια, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO 2016, προκειμένου να αναζωογονήσουν τον τουρισμό στην περιοχή, και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγορών-στόχων.

Αυτό γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ATSO) Davut Çetin, σε έκθεση που κοινοποίησε στο υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας.

Η έκθεση, με τίτλο «ο αντίκτυπος των ρωσικών κυρώσεων στην οικονομία της Αττάλειας και τα αναγκαία μέτρα», διεξήχθη σε μια περίοδο κατά την οποία ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας τόσο για τον εσωτερικό όσο και το εξερχόμενο τουρισμό, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά τις κυρώσεις των ρώσων από το Νοέμβριο του 2015.

Η EXPO 2016, η οποία ξεκινά στις 23 Απριλίου στην Αττάλεια, θα πρέπει να μετατραπεί σε μεγάλο τουριστικό στήριγμα, για παράδειγμα με την οργάνωση μεγάλων συναυλιών με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, οι οποίοι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγορών-στόχων, επισημαίνει η έκθεση, περιλαμβάνοντας επίσης 10 προτάσεις για την αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου. 

Ορισμένα μέτρα όπως η μαζική δουλειά σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων, οι ενεργοί μέθοδοι μάρκετινγκ και οι καμπάνιες κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε συνδυασμό με την στοχευμένη αναζήτηση νέων αγορών όπως της Κίνας και της Ινδίας, ήταν μερικές από τις προτάσεις που περιείχε η έκθεση. 

Οι ερχόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για εμάς, δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Mahir Ünal, όμως, τόνισε, αναμένουμε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος λόγω της έκθεσης EXPO στην Αττάλεια, με την οποία μπορούμε να καλύψουμε τις απώλειες από τη ρωσική αγορά, οι οποίες φέτος ανέρχονται σε 4,5 εκατ. τουρίστες.

Η έκθεση ζητεί τη λήψη περαιτέρω προληπτικών και ενισχυτικών μέτρων το συντομότερο δυνατό προκειμένου η ρωσική κρίση να μην μετατραπεί σε κρίση της Αττάλειας, κάνοντας αναφορά, εκτός από τον τουρισμό και σε άλλους κλάδους της οικονομίας της περιοχής.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο