Τουρκικός τουρισμός: 1 δισ. δολ. άφησε στην Αττάλεια η Σύνοδος των G-20

23-11-15 | Ο Torna-δόρος

Η Σύνοδος Κορυφής των G-20, η οποία πραγματοποιήθηκε σε resort της Αττάλειας στις 15 και 16 Νοεμβρίου, δημιούργησε έσοδα 1 δισ. δολαρίων εξαιτίας των προωθητικών ευκαιριών που δημιούργησε, υπέρ της περιοχής, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Αττάλειας, Menderes Türel, στη  Χουριέτ.

«Η Σύνοδος των G-20 ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ακουστεί η Αττάλεια σε όλο τον κόσμο. Είχαμε προωθητικές ευκαιρίες άνω του 1 δισ. δολαρίων μέσω αυτής και τις χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά, καθώς οι διακεκριμένοι επισκέπτες μας, μας ευχαρίστησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης», τόνισε ο δήμαρχος. 

Σημείωσε δε ότι η αποστολή της Κίνας, η οποία θα προεδρεύσει της Συνόδου των G-20 το 2016, ζήτησε οργανωτικές συμβουλές για τη Σύνοδο ηγετών του επόμενου έτους. 

Όπως είπε ο κ. Türel, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου, κανείς τουρίστας που επισκέφθηκε την Αττάλεια δεν ένοιωσε άβολα στα αεροδρόμια, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ή σε άλλες περιοχές. Οι υποδομές της Αττάλειας, είπε, μπόρεσαν να διαχειριστούν τέτοιες συνθήκες, καθώς περί του 150.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά το θέρετρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περί τους 90.000 τόνους ασφάλτου χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή δρόμων το τελευταίο 2μηνο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο.

Οι ηγέτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 85% της παγκόσμιας οικονομίας, επισκέφθηκαν την Αττάλεια στη διάρκεια της Συνόδου. Περί τις 13.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, στις οποίες εργάστηκε προσωπικό 40.000 ατόμων. Συνολικά 20 ξενοδοχεία στο Μπέλεκ φιλοξένησαν τους ηγέτες, ενώ άλλα 5 στη βασική ζώνη της Συνόδου χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι διεξαγωγής συναντήσεων των αποστολών. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ