Τουρκικός τουρισμός: Άνοιγμα στη Λ.Αμερική με όπλο τον Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή

27-10-15 | Ο Torna-δόρος

H Ένωση Ξενοδοχείων και Επενδυτών στον Τουρισμό της Τουρκίας, TUROB, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα χρησιμοποιηθούν αστέρες της τουρκικής τηλεόρασης για την τουριστική προβολή της Τουρκίας στη Λατινική Αμερική. 

Η TUROB ανέφερε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Τουρκία από κατοίκους της Λατινικής  Αμερικής, εξαιτίας της προβολής τουρκικών τηλεοπτικών σειρών στην περιοχή. 

Ακόμα κι αν η μεγάλη απόσταση αποτελεί πρόβλημα, παρατηρούμε ότι η Τουρκία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στις χώρες αυτές εξαιτίας της προβολής τουρκικών σειρών στην τηλεόραση, εξηγεί η Ένωση σε ανακοίνωσή της έπειτα από ταξίδι στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει ότι το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους ηθοποιούς αυτούς στην τουριστική προώθηση της χώρας στη Λατινική Αμερική.

Η Τουρκία υποδέχεται ετησίως 200.000 τουρίστες από τη Λατινική Αμερική, εκ των οποίων το 70% προέρχεται από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, βάσει στοιχείων από την TUROB.

Μετά τις τουριστικές απώλειες στην Τουρκία, που οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στη Ρωσία, η Τουρκία επιδιώκει να ανοίξει νέες αγορές συμμετέχοντας σε τουριστικές εκθέσεις, όπως οι ABAV 2015 της Βραζιλίας και η FIT 2015 της Αργεντινής.

Οι τουρκικές σειρές που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Λατινική Αμερική είναι οι 1001 Νύχτες και Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ενώ ο αντιπρόεδρος της Somos Distribution δηλώνει ότι η εταιρία του έχει πωλήσει περί τις 10 τουρκικές σειρές σε τηλεοπτικά δίκτυα χωρών της Λατινικής Αμερικής.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων