Πώς προσεγγίζει η Βρετανία τις ανερχόμενες αγορές της Ινδίας & Σ. Αραβίας

20-10-15 | Ο Torna-δόρος

Μια συνεργασία μάρκετινγκ λανσάρουν σε παγκόσμιο επίπεδο η VisitBritain και οι Τουρκικές Αερογραμμές, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στη Βρετανία από τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και άλλες αγορές του Κόλπου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, μέσα στο ερχόμενο 12μηνο οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν μια παγκόσμια καμπάνια μάρκετινγκ με έμφαση στους πέντε κόμβους του αερομεταφορέα στη Βρετανία, το Μάντσεστερ, το Μπέρμινγχαμ, το Εδιμβούργο, το Χίθροου και το Γκάτουικ.

Είναι η πρώτη φορά που ο αερομεταφορέας συνεργάζεται με εθνικό οργανισμό τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όπως επισημαίνει η γενική διευθύντρια της VisitBritain, Sally Balcombe, υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες στις αγορές που εξυπηρετούνται από τις Τουρκικές Αερογραμμές, όπως η ανερχόμενη αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Ινδία, η ίδια συνεργασία περιλαμβάνει το λανσάρισμα μιας τακτικής ψηφιακής καμπάνιας στις αρχές του 2016. Η Ινδία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανερχόμενες αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Βρετανίας, με σχεδόν 400.000 επισκέπτες το 2014, 4% περισσότερους από το 2013.

Η Turkish Airlines στηρίζει ακόμα την καμπάνια της VisitBritain με τίτλο «Bollywood is GREAT», που εστιάζει στην προώθηση του πολιτισμού και της υπαίθρου της Βρετανίας. 

Επίσης, η VisitBritain συνεργάζεται με την εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών Dharma Productions στην προώθηση περιφερειακών προορισμών της Βρετανίας που αποτέλεσαν το σκηνικό για την ταινία του Bollywood «Shaandar» όπως το Yorkshire και το Durham, και η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες της Ινδίας αυτή την εβδομάδα.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη