PwC: Το μισό μερίδιο της αγοράς φιλοξενίας θα έχει η sharing economy σε μια 10ετία!

13-10-15 | Ο Torna-δόρος

Η οικονομία διαμοιρασμού (sharing economy) θα καταλαμβάνει το μισό μερίδιο της αγοράς σε 10 χρόνια, σύμφωνα με εκτίμηση των συμβούλων της PwC.

Ο συνεργάτης της PwC David Trunkfield, μιλώντας σε εκπροσώπους που παρακολουθούν το Συνέδριο που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, στο Costa Navarino, έκανε την πρόβλεψη ότι η οικονομία διαμοιρασμού θα έχει ετήσια ανάπτυξη 30%, φτάνοντας τα 335 δισ. δολάρια μέχρι το 2025 από 15 δισ.δολάρια το 2013.

Ήδη, λειτουργούν 17 εταιρίες οικονομίας διαμοιρασμού που αποτιμώνται σε 1 δισ. δολάρια, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστές Airbnb και η Uber.

Όπως είπε ο κ. Trunkfield, η ανάπτυξη του κλάδου γίνεται εμφανής από το γεγονός ότι η Airbnb είχε 150 εκατ. διανυκτερεύσεις επισκεπτών το περασμένο έτος, περισσότερες από όσες είχε ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο, Hilton (127 εκατ.).

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αντιξοότητες οι οποίες ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στις εταιρίες της οικονομίας διαμοιρασμού, όπως η φορολόγηση, τα ζητήματα ασφαλείας, η νομοθεσία και η κακή δημοσιότητα που τις περιβάλλει.

Παρότρυνε δε τους εκπροσώπους της ΑΒΤΑ να υιοθετήσουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση της άνθισης της οικονομίας διαμοιρασμού.

Οι τουριστικοί οργανισμοί χρειάζεται να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, να εμπλακούν στις επιχειρήσεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, να προβούν σε αλλαγές προκειμένου να προσαρμοστούν στο αλλαγμένο πεδίο αγοράς, τόνισε.

Διαβάστε ακόμα: Α. Ανδρεάδης: Ενιαία φορολογία για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα