Ο κροίσος N. Sawiris συζητά την αγορά 2 ελληνικών νησιών για τους πρόσφυγες

15-09-15 | Ο Torna-δόρος

O αιγύπτιος κροίσος, Naguib Sawiris δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά 2 ελληνικών νησιών προκειμένου να βοηθήσει τους χιλιάδες μετανάστες από τη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του αιγυπτιακού οικονομικού πόρταλ, Αmwal Αl Ghad

Σε δηλώσεις του νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Sawiris είχε διατυπώσει την πρόθεσή του να αγοράσει ένα νησί στη Μεσόγειο για την φιλοξενία των μεταναστών και την εργασία τους στην κατασκευή μιας νέας πατρίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του κ. Sawiris τη Δευτέρα, ο ίδιος αναφέρει ότι «έχει εντοπίσει δύο ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα που αποτελούν μια καλή ευκαιρία για το πρότζεκτ», ενώ επιβεβαίωσε ότι «έχουμε απαντήσει στους ιδιοκτήτες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας να διαπραγματευθούμε μαζί τους».

Ο κροίσος δηλώνει ακόμα ότι έχει προσεγγισθεί από την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών UNHCR προκειμένου να συνεργασθεί μαζί του στο πρότζεκτ, το οποίο, όπως εκτιμά ο ίδιος, θα απαιτήσει αρχική επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων (ή 90 εκατ. ευρώ).

Ο κ. Sawiris είναι γενικός διευθυντής της Orascom TMT, της εταιρίας παρόχου δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Κορέα αλλά και υποθαλάσσιων δικτύων  επικοινωνίας.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού της Αιγύπτου ενώ στις πρόσφατες επενδύσεις του περιλαμβάνονται η απόκτηση μεριδίου στον γερμανό τουρ οπερέιτορ FTI Touristik και η είσοδός του στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Μαρίνας Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας στην Κύπρο.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας