800.000 τουρίστες πηγαίνουν στη Βρετανία για να δουν αγώνα της Premier League!

10-09-15 | Ο Torna-δόρος

Φαίνεται απίστευτο και όμως η Premier League, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Βρετανία, αποτελεί βασικό πόλο έλξης των ξένων τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, 800.000 διεθνείς επισκέπτες πήγαν πέρυσι στη Βρετανία για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα της Premier League, δαπανώντας 684 εκατ. λίρες, 15% περισσότερα από το 2010, όταν έγινε ξανά ανάλογη έρευνα.

Η συνολική μέση δαπάνη ανά διεθνή επισκέπτη γι αυτό το σκοπό το 2014 ήταν £ 855, συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου για τον αγώνα, έναντι του 2010 που ήταν £ 776 και η συνολική δαπάνη ήταν £ 595.000.000, από σε 750.000 επισκέπτες. Αξιοσημείωτο ότι 40.000 επισκέπτες πήγαν να δουν ένα αγώνα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε επιχειρηματική συνάντηση στη Βρετανία.

Το VisitBritain έχει εντάξει εδώ και 8 χρόνια την Premier League στο καλάθι των τουριστικών προϊόντων που προωθεί παγκοσμίως, παροτρύνοντας τους επισκέπτες να απολαύσουν έναν αγώνα της Premier League.

Μάλιστα, η παρακολούθηση ενός αγώνα της Premier League έχει μερίδιο 73% στην κατηγορία "θεάματα" στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους ξένους επισκέπτες, που πηγαίνουν με πρωταρχικό σκοπό το θέαμα. Περίπου το 40% αυτών που πήγαν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, δήλωσε ότι η παρακολούθηση του ματς ήταν ο κύριος λόγος για να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βορειοδυτική Αγγλία εξακολουθεί να είναι η περιοχή που λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών ποδοσφαίρου.

Τα γήπεδα Old Trafford στο Μάντσεστερ και Emirates της Άρσεναλ στο Λονδίνο είχαν από 109.000 επισκέψεις. Το γήπεδο της Άρσεναλ έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα το Άνφιλντ της Λίβερπουλ, που ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές το 2010. Το Wembley επίσης έχει υπερδιπλασιάσει τη δημοτικότητά του έναντι του 2010.

Από τις εθνικότητες που πηγαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Premier League πρώτοι έρχονται οι Ιρλανδοί (121.000) και ακολουθούν οι Νορβηγοί (93.000) και οι Σουηδοί (58.000).

Το VisitBritain θα εντείνει την καμπάνια του για αναδείξει την Barclays Premier League σε κορυφαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, προβάλοντας και τις περιοχές, που εδρεύουν οι ομάδες.

Η Premier League έχει καταγράψει 1,2 δισ. φιλάθλους ανά τον κόσμο, που παρακολουθούν το πρωτάθλημά της τηλεοπτικώς και, ως εκ τούτου, η δεξαμενή άντλησης ποδοσφαιρικών τουριστών είναι ανεξάντλητη...

 

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα