Η Σερβία εκδίδει στη Ρωσία τον καταζητούμενο συνιδιοκτήτη του Labyrinth

17-08-15 | Ο Torna-δόρος

Tην έκδοση στη Ρωσία του καταζητούμενου συνιδιοκτήτη των πτωχευμένων τουρ οπερέιτορ  “Labyrinth” and “Ideal Tour”, Sergey Azarskov, αποφάσισε δικαστήριο της Σερβίας, όπου είχε συλληφθεί και είναι κρατούμενος.

Ο Sergey Azarskov κατηγορείται ότι υπέκλεψε χρήματα πελατών από κρατήσεις στους τουριστικούς οργανισμούς, μεταφέροντας χρήματα σε ελεγχόμενο από αυτόν λογαρασμό. Εκτιμάται ότι ζημίωσε περί τους 18.000 πελάτες. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο άλλος συνιδιοκτήτης Μ. Shamanov, ο οποίος φέρεται να κρύβεται σε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δεν έχει εντοπισθεί.

Ο S.Azarskov συνελήφθη στα σύνορα Σερβίας-Μαυροβουνίου, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη Σερβία. Συνοριοφύλακες που έλεγξαν τα χαρτιά του, διαπίστωσαν ότι ο Ρώσος καταζητείται από την Ιντερπόλ. Μετά από αυτό ο επιχειρηματίας τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο “Labyrinth” ανακοίνωσε παύση των δραστηριοτήτων του στις 2 Αυγούστου 2014, έχοντας 25.000 πελάτες στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν πληρωθεί τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια επιστροφής, αν και οι πελάτες είχαν καταβάλει τα χρήματα.

Η χρηματική εγγύηση του τουρ οπερέιτορ ήταν για 160 εκατ. ρούβλια, το ποσό των απαιτήσεων ξεπέρασε τα 246 εκατ. ρούβλια, αλλά τελικά πτώχευσε και η ασφαλιστική εταιρεία 'Ανοδος", στην οποία ήταν ασφαλισμένος, με αποτέλεσμα να μην εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους πελάτες.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων