Τι σημαίνει 23% στον τουρισμό: Λουκέτα, απολύσεις, υφαρπαγή ξενοδοχείων από τράπεζες, παράδοση των αφίξεων στους ανταγωνιστές

26-06-15 | Ο Torna-δόρος

Ισχυρό πλήγμα θα επιφέρει στον κυβερνητικό σχηματισμό το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης των δανειστών για ΦΠΑ 23% στα ξενοδοχεία και στην εστίαση.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σχετική πρόταση άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδόχων και εστιατόρων. Άλλοι μιλούν από τώρα για εκατοντάδες λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Ενώ και οι ψυχραιμότεροι κάνουν λόγο για ολοσχερή παράδοση του τουριστικού ρεύματος στην Τουρκία, στην Ισπανία και στους άλλους ανταγωνιστές.

Επίσης, όσοι έχουν υψηλές δανειακές υποχρεώσεις – μέχρι σήμερα εξυπηρετούμενες – σημειώνουν ότι πλέον δεν θα μπορούν να τις ικανοποιήσουν με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να περάσουν τα ξενοδοχεία τους στις Τράπεζες. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ισχύσουν οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει σε σχέση με τη φορολογία του τουρισμού η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ή αν τελικά το καλοκαίρι του 2015 μείνει στην ιστορία ως η απαρχή ενός μαύρου κύκλου για τον πλέον μέχρι στιγμής ελπιδοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Και όλα αυτά ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή από τις παράνομες βίλες που ενοικιάζονται στα νησιά έως και 4.000 ευρώ την ημέρα.

**Η νέα ελληνική πρόταση, όπως έγινε γνωστό, τοποθετεί στον συντελεστή 13% όλα τα τρόφιμα και τα ξενοδοχεία, 23% στην εστίαση και διατήρηση της μείωσης του 30% στο ΦΠΑ στα νησιά.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»