Έχετε χρηματοκιβώτιο; το σύγχρονο ερώτημα των ξένων στα ελληνικά ξενοδοχεία...

19-06-15 | Ο Torna-δόρος

Οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στα ελληνικά νησιά έχουν ξεκινήσει να ρωτούν τα ξενοδοχεία για την ύπαρξη στο δωμάτιο ενός ξεπερασμένου… αξεσουάρ, του χρηματοκιβωτίου, ενώ και οι κρατήσεις για το υπόλοιπο του καλοκαιριού εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας, έπειτα από τον θόρυβο σχετικά με πιθανό πάγωμα των ΑΤΜ στην Ελλάδα εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

Αυτά αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το Bloomberg, επικαλούμενο μαρτυρίες από τον διευθυντή ξενοδοχείων στην Ελλάδα, Κώστα Δημητροκάλη. 

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητροκάλης, οι πελάτες του ρωτούν τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα για την ύπαρξη αξιόπιστου χρηματοκιβωτίου στο δωμάτιο που σήμερα, με τη διάδοση των ψηφιακών συναλλαγών και την ευρεία χρήση των πιστωτικών καρτών, θεωρείται ξεπερασμένη υπηρεσία, προκειμένου να μπορέσουν να φυλάξουν τα μετρητά χρήματα που προτίθενται να φέρουν μαζί τους στην Ελλάδα για να αποφύγουν τυχόν κόλλημα στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Ο κ. Δημητροκάλης λέει ότι αυτό είναι διαχειρίσιμο, όμως εκφράζει φόβους ότι, για τον ίδιο λόγο, μερίδα τουριστών μπορεί να ακυρώσει τα σχέδιά του για διακοπές στην Ελλάδα. Έτσι, ενώ τα ξενοδοχεία του αυτή τη στιγμή είναι γεμάτα, όπως ανέφερε, οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα εμφανίζουν στοιχεία αδυναμίας εξαιτίας της αβεβαιότητας για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην άρνηση του ΣΕΤΕ να προσδιορίσει ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη, κρίνοντας την κατάσταση υπερβολικά ρευστή και επισημαίνεται η προθεσμία της 30ης Ιουνίου για την σύναψη συμφωνίας, με οφειλές προς το ΔΝΤ σε εκκρεμότητα. 

Οι μεγάλοι τους οπερέιτορ Thomas Cook και TUI δεν ανησυχούν για την κατάσταση, την ίδια ώρα που ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας συμβουλεύουν προληπτικά όσους ταξιδέψουν προς την Ελλάδα να φέρουν μαζί τους μετρητά για τα έξοδα 3-4 ημερών. 

Τώρα, οι έλληνες εύχονται να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες όπως η 28χρονη Νεοϋορκέζα Elizabeth Sinclair, η οποία αγνόησε τις προτροπές να ακυρώσει το ταξίδι της στην Ελλάδα λόγω κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα. Μάλιστα, η Laura Nagy που ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα με προορισμό τα ελληνικά νησιά, μαζί με την Sinclair, είπε ότι η κατάσταση της χώρας μπορεί να συμφέρει τους τουρίστες της γιατί θα πιέσει τις τιμές προς τα κάτω με την ελπίδα να μη χαθούν επισκέπτες.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour