Υψηλής ποιότητας το νερό κολύμβησης για το 97% των ελληνικών παραλιών- Άριστα για όλες τις παραλίες της Κύπρου

21-05-15 | Ο Torna-δόρος

To 97% των παραλιών στην Ελλάδα έχουν υψηλής ποιότητας νερό για κολύμβηση, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην πρώτη θέση, πάντως, έρχονται η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα που παίρνουν άριστα για το σύνολο των παραλιών τους.

Μετά την Ελλάδα, ακολουθούν η Κροατία με ποσοστό καθαρών παραλιών 94% και η Γερμανία με 90%.

Γενικά σε όλη την Ευρώπη μόλις το 2% των περιοχών κολύμβησης δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές της κοινοτικής οδηγίας για τα ύδατα κολύμβησης και έχουν αξιολογηθεί ως «ανεπαρκούς ποιότητας». Συνολικά αυτές οι παραλίες είναι 409.

Η μελέτη στηρίζεται σε στοιχεία του 2014 και έχει περιλάβει τις χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Karmenu Vella, Ευρωπαίος Επίτροπος για το περιβάλλον, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας, είπε:. "Σε κάποιο σημείο του έτους είμαστε όλοι τουρίστες, περνώντας λίγο χρόνο στην παραλία Είναι προφανές ότι τα καθαρά και ασφαλή νερά κολύμβησης είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε υγιείς και τα καλά νέα είναι ότι τα ύδατα κολύμβησης συνεχίζουν να βελτιώνοναι. Μέχρι την επόμενη φορά που θα κάνετε μια βουτιά, να θυμάστε ότι η ΕΕ διαδραμάτισε ρόλο στη διατήρηση ασφαλών και καθαρών υδάτων κολύμβησής σας! "

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι