Ο Έλληνας ορθοπαιδικός χειρουργός που πραγματοποιεί πρωτοποριακές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

01-12-14 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Αν και ο ιατρικός τουρισμός βρίσκεται, ακόμη, σε νηπιακή μορφή στη χώρα μας, οι Έλληνες ιατροί έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες στον τομέα τους. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα Έλληνα ιατρού, που πραγματοποιεί πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αυτό του ορθοπαιδικού χειρουργού κ. Παναγιώτη Παπαγγελόπουλου. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σήμερα ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και  Διευθυντής  της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν", ενώ παλαιότερα διετέλεσε Consultant του Ορθοπαιδικού Τμήματος της υψηλού κύρους MΑΥΟ CLINIC στις ΗΠΑ.

Ορισμένα από τα σημαντικά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει ο Έλληνας Καθηγητής και η ομάδα του είναι οι πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις για τη διάσωση των μελών που πραγματοποιεί τα τελευταία 10 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν". Οι επεμβάσεις αφορούν ασθενείς με μυοσκελετικούς όγκους αλλά και ορθοπαιδικούς ασθενείς με δυσεπίλυτα μή ογκολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, ασθενής μετά απο 10 αποτυχημένες επεμβάσεις αρθροπλαστικών ισχίου, υποβλήθηκε σε διάσωση του κάτω άκρου με αντικατάσταση της οστικής λεκάνης και της άρθρωσης του ισχίου με τη χρήση ειδικής μεταλλικής πρόθεσης ημιπυέλου με εφαρμογή της τεχνολογίας τρισδιάστατης 3D εκτύπωσης.

Σε άλλη  περίπτωση νεαρής ασθενούς με κακοήθη όγκο του ώμου πραγματοποιήθηκε επέμβαση με ολική αντικατάσταση της ωμοπλάτης, του ώμου και του βραχιονίου από σχεδιασμένη με 3D τεχνολογία εξατομικευμένη μεταλλική πρόθεση με ίαση της ασθενούς και άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Και στις δύο περιπτώσεις, η μοναδικότητα των επεμβάσεων αναγνωρίσθηκε σε διεθνές επίπεδο σε συνέδρια και δημοσιεύσεις.  

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι υπάρχει υψηλού επιπέδου ιατρικό δυναμικό στη χώρα κατάλληλο για την αντιμετώπιση ακόμη και των σοβαρότερων ασθενειών. Παράλληλα όμως ο κ. καθηγητής θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και με την κατάλληλη οργάνωση και προώθηση μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς από ξένες χώρες, οι οποίοι να δέχονται άριστες ιατρικές υπηρεσίες.  

Εν κατακλείδι, η ενίσχυση εξειδικευμένων ιατρικών τμημάτων στην Ελλάδα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είναι άμεσης προτεραιότητας τόσο για την αποφυγή παραπομπής Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό, με σοβαρό οικονομικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο, όσο και για την αναγκαία και επιζητούμενη αύξηση των εσόδων υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την θεραπεία αλλοδαπών ασθενών στην Ελλάδα σε συνδυασμό μάλιστα με τουρισμό. 

 as

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ