Ευρωπαϊκός τουρισμός | Πραγματικό κατόρθωμα ο ψηφιακός και βιώσιμος μετασχηματισμός

01-03-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Τη μείωση της γραφειοκρατίας ζητεί επιμόνως από τη γερμανική κυβέρνηση η Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας (BTW). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της BTW, Sven Liebert, μια εκτεταμένη ελάφρυνση της γραφειοκρατίας αποτελεί μια πραγματική οικονομική ενίσχυση χωρίς κόστος για τις επιχειρήσεις.

"Η γραφειοκρατία κοστίζει χρόνο, προσωπικό, χρήματα και ενέργεια, όλα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ καλύτερα για τους επισκέπτες, τους πελάτες και τους επιβάτες μας", είπε, προσθέτοντας:

.«Οι πραγματικές μειώσεις της γραφειοκρατίας πρέπει να είναι αισθητές στην καθημερινή ζωή των εταιρειών. Αυτό το αίτημα ενώνει όλες τις εταιρείες στην αξιακή αλυσίδα του τουρισμού, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλες ή μικρές, εισερχόμενου ή εξερχόμενου τουρισμού, πάροχοι υπηρεσιών, πωλήσεων ή οικοδεσπότες».

Η BTW έχει ξεκινήσει μια σειρά διαλόγου με τα υπουργεία και δημόσιους φορείς με τίτλο "Let's talk about Tourism", με στόχο ο τουριστικός κλάδος να απελευθερωθεί από κάθε είδους βάρη, που καθυστερούν την ανάπτυξή του.

Πριν από την, πρόσφατη, άτυπη σύνοδο κορυφής των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, η Ομοσπονδία BTW, ζήτησε από τους υπουργούς να στηρίξουν τον ψηφιακό και βιώσιμο μετασχηματισμό της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη.

«Ο ψηφιακός και βιώσιμος μετασχηματισμός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας", είχε δηλώσει ο Sven Liebert, υπογραμμίζοντας: "Αυτός ο δρόμος, όμως, συνδέεται και με υψηλό κόστος και μεγάλη προσπάθεια. Οι απαιτήσεις για τις εταιρείες, ειδικά στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα, είναι τεράστιες. Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα που πρέπει να κατακτηθεί. Ως οργανισμός-ομπρέλα, απευθύνουμε έκκληση στους υπουργούς Τουρισμού να διασφαλίσουν ότι, παράλληλα με αυτό το σημαντικό μακροπρόθεσμο έργο, δεν θα δημιουργούνται περαιτέρω βάρη για την τουριστική βιομηχανία στην Ευρώπη».

Πρέπει, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Sven Liebert, να αποφευχθεί η άμεση οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των επισκεπτών μας, όπως και η πρόσθετη γραφειοκρατία.

"Κατά την άποψή μας", τόνισε, "οι ενδιάμεσοι στόχοι που έχουν ήδη καθοριστεί δεν θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω αυστηρότεροι ως προς το περιεχόμενο ή το χρόνο, επίσης για να μην τεθεί σε κίνδυνο η γενική αποδοχή των απαραίτητων διαδικασιών μετασχηματισμού. Χρειαζόμαστε περισσότερη χρηματοδότηση για επενδύσεις σε υποδομές, ηλεκτρονικά συστήματα και έρευνα και όχι ένα βήμα προς τα πίσω όπως ο τρέχων ομοσπονδιακός προϋπολογισμός του 2024 στη Γερμανία. Εάν, μαζί με τους πολιτικούς, καταφέρουμε να προωθήσουμε αυτόν τον μετασχηματισμό, θα είναι ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, που αποτελεί ισχυρό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης"

ι

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη
Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας
Αυξημένες οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στον 24ο Επετειακό Ευχίδειο άθλο
Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024