Γερμανικός τουρισμός | Επιστρέφουν οι έγκαιρες κρατήσεις το 2024- στο επίκεντρο Ελλάδα και Τουρκία

22-01-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, το 2024 παρατηρείται επιστροφή των Γερμανών στις έγκαιρες κρατήσεις. 

"Η έγκαιρη κράτηση θα είναι πολύ μοντέρνα το 2024", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας (DRV) Norbert Fiebig. Ο Σύνδεσμος αποδίδει αυτή την εξέλιξη κυρίως στις εκπτώσεις των πρώιμων κρατήσεων, που προσφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Οι πωλήσεις της Early bird περιόδου είναι ιδιαίτερα υψηλές για το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τώρα, η αξία των κρατήσεων για πακέτα  και επί μέρους κομμάτια των διακοπών είναι αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικά γραφεία και on line πράκτορες για ταξίδια μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου. Αυτό δείχνουν τα δεδομένα της Travel Data + Analytics, που συγκεντρώθηκαν για λογαριασμό του DRV.

Η αύξηση των πωλήσεων ανέρχεται σε 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι υψηλότερη κατά 9% και από το 2019 (3,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκείνη την εποχή).

Σύμφωνα με τον DRV, τα ταξίδια στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία και την Ελλάδα στο επίκεντρο της ζήτησης, θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το επόμενο καλοκαίρι. Η Ισπανία είναι επίσης στην πρώτη γραμμή με την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά της. Η Αίγυπτος και η Τυνησία θα συνεχίσουν να ανακτούν μερίδιο αγοράς. Ο Σύνδεσμος αναμένει επίσης τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να επιστρέφουν το καλοκαίρι, όπως και οι κρουαζιέρες που ανακάμπτουν με ισχυρούς ρυθμούς στη γερμανική αγορά.

Ο Norbert Fiebig συνιστά στις οικογένειες με παιδιά να κάνουν έγκαιρά κράτηση μέσα από ταξιδιωτικά γραφεία για τις τις καλοκαιρινές τους διακοπές – και να εξοικονομήσουν χρήματα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις αυτής της περιόδου διαρκούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

 

διαβάστε ακόμα

Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία
HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο
FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης
Τουρισμός | Υπερπόντιες αγορές: Ασφάλεια και οικονομική προσιτότητα τα κριτήρια επιλογής προορισμών στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή | Προβολή της παράστασης Αντιγόνη
ΙΝΣΕΤΕ | Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό
Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;
Ρωσικός τουρισμός | Τριπλάσια ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Κύπρο από τη Russian Express