Ελληνική οικονομία | H μεγαλύτερη τροχοπέδη είναι η έλλειψη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

14-12-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Ελλάδα σήμερα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αλλά υπολείπεται από τον μέσο όρο της Ευρώπης, έχοντας ως  μεγαλύτερη τροχοπέδη την έλλειψη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.  

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, συνομιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ με τον πρόεδρό του κ.Γιάννη Παράσχη σε συζήτηση με θέμα «Η Επόμενη Μέρα: βιωσιμότητα – ανθεκτικότητα – ανταγωνιστικότητα» υπό τον συντονσιμό του Αλέξη Παπαχελά, Δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή».   

"Η χώρα πρέπει να ασχοληθεί με την παιδεία μακροχρόνιας απόδοσης και να αυξηθεί το ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, είπε ο κ. Παπαλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι μια από τις προτάσεις του ΣΕΒ προς την Κυβέρνηση είναι η υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση των νέων αποφοίτων για να υπάρξει σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς.

Σε επίπεδο αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι σημαντικό να σημειωθεί αύξηση των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τις δομές για να μετασχηματίσουν και την αλυσίδα αξίας τους -επομένως και τις μικρότερες επιχειρήσεις-, καθώς και η μείωση της ψαλίδας  μεταξύ του καθαρού και μεικτού μισθού.  

Κλείνοντας, ο κ.Παπαλεξόπουλος, δήλωσε ότι το brand name της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχει καταστεί ελκυστικότερο για επενδύσεις, ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω σημαντικά βήματα όπως ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης, λιγότερη γραφειοκρατία, νομοθεσία φιλική προς την επιχειρηματικότητα.

διαβάστε ακόμα

RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο
Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας
Ελληνικός τουρισμός 2024 | +28,2% οι εισπράξεις, +24,5% οι αφίξεις το α΄τρίμηνο
Μεσογειακός τουρισμός | Ελλάδα και Πορτογαλία οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί στην κλιματική αλλαγή - η αντίληψη των τουριστών
ΣΕΒΤ | Η βιομηχανία τροφίμων δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό
Το Γαλλικό Προξενείο των Χανίων είναι πλέον το 5αστερο Domus Blanc Boutique Hotel
Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη
Ταξιδιωτικά πακέτα για Ελλάδα προσφέρουν 2 μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ιαπωνία
Τουριστική προβολή | Βρετανοί αρθρογράφοι στην Ήπειρο - Σέρβοι δημοσιογράφοι σε Πρέβεζα και Μετέωρα