Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

01-12-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Παρά τον φονικό σεισμό στις αρχές του έτους ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 51.000 ανθρώπους στην Τουρκία, η χώρα προσεγγίζει το κλείσιμο της χρονιάς με άνοδο 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων σε σύγκριση με το 2022 και προετοιμάζεται για νέα ρεκόρ το 2024 σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy,

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023 ανήλθαν σε 50.2 εκατ. ενώ έως τον Σεπτέμβριο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022, σε 42 δισ. δολάρια. 

Ο κ. Ersoy, δήλωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τουρισμού της Ένωσης Ξενοδόχων Αττάλειας (Aktob) που πραγματοποιήθηκε στο Μπέλεκ: «Σήμερα είμαστε μια υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο» προβλέποντας ότι η χώρα θα έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις το 2024. Ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε τη σημασία περαιτέρω αύξησης των εσόδων και της τοποθέτησης της Τουρκίας ως ποιοτικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας, Türofed, Erkan Yagci, τόνισε ότι η χώρα έχει ανακάμψει από την πανδημία με πολύ καλύτερους ρυθμούς από το μέσο όρο, παρά την απώλεια μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τη Ρωσία και την Ουκρανία, τις δύο βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού της, αφού η Γερμανική αγορά αποδείχθηκε καίριας σημασίας για να γεμίσει το κενό αυτό.

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών