Η συνεισφορά της AEGEAN στη σεζόν 9 μηνών στη χώρα μας

19-06-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Yποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και διεύρυνση της εποχικότητας, αποτελούν, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και των αερομεταφορών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του CEO της AEGEAN κ. Δημήτρη Γερογιάννη όπως πραγματοποιήθηκαν κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με τίτλο «Reimagine Tourism in Greece» την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην Αθήνα. 

Ως προς το ζήτημα της εποχικότητας, ο κ.Γερογιάννης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της AEGEAN για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η χρονική και χωρική συγκέντρωση του τουρισμού.

Κάνοντας έναν απολογισμό της συνεισφοράς της AEGEAN για σχεδόν 25 χρόνια τώρα σε αυτή την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε με μια σαιζόν διάρκειας 4 μηνών, συμβάλαμε ώστε αυτή να διευρυνθεί στους 5 μήνες, έπειτα στους 7 και πλέον καταφέραμε πέρσι να την κάνουμε 9 μήνες.
Φέτος, ξεκινήσαμε τις πτήσεις μας αρχές Μαρτίου και θα τις τελειώσουμε τέλος Νοέμβριου. Καταφέραμε, λοιπόν, μια στενή εποχικότητα να την απλώσουμε σε μια σαιζόν 9 μηνών, αυτό είναι κάτι που το ξεκινήσαμε συστηματικά και το κάναμε σταδιακά».

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, πολλές πτήσεις καλοκαιρινές τις διατηρήσαμε και τον χειμώνα με μειωμένες συχνότητες και φέτος προσθέσαμε και άλλους προορισμούς με σκοπό να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε, να τονώσουμε τη ζήτηση και να μειώσουμε το θέμα της εποχικότητας το οποίο ταλανίζει όλο τον τουρισμό. 

Η AEGEAN για το 2023, θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις 10 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ, των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo. Ενώ θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλ. περισσότερες από το 2019.

Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά μερικά σημεία της τοποθέτησης του κ.Γερογιάννη σε άλλα θέματα:  

Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινήσαμε με 70 Υποτροφίες σε νέες και νέους Πιλότους το 2018, και σήμερα, έχουμε ανανεώσει το πρόγραμμα με άλλες 120 Υποτροφίες για τα επόμενα 3 χρόνια, έως το 2025. Ήδη τα 70 παιδιά από τον πρώτο κύκλο βρίσκονται στα πιλοτήρια μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ενώ από πέρυσι χρηματοδοτήσαμε και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και για μηχανικούς και τεχνικούς αεροσκαφών με 40 υποτροφίες στη σχολή μηχανικών μας και ακόμα 120, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Δηλαδή, στο χώρο τον οποίο θα στεγάσουμε και τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων και την τεχνική μας βάση, την οποία πλέον επεκτείνουμε, ώστε να αναλαμβάνει εργασίες συντήρησης αεροσκαφών και πτητικών μέσων και σε τρίτους.   

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ
Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου
Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου
DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης
Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων
ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας
ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού