Έχουμε βάσιμες προσδοκίες για υψηλές τουριστικές εισπράξεις και υψηλή επισκεψιμότητα το 2023

16-05-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Εκδήλωση με θέμα "Τουρισμός: Προκλήσεις και ευκαιρίες" πραγματοποίησε η Γραμματεία των Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Φιορεντίνος, εξήρε τη συμβολή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού διότι ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού να θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον τουρισμό. 

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Τουρισμού, η επιτυχία  του 2022  ανοίγει τον δρόμο για ακόμα σημαντικότερα ρεκόρ, για νέες κατακτήσεις, όπως αυτή της βιωσιμότητας που είναι επιβεβλημένη πρωτίστως για τη νησιωτική Ελλάδα. Τόνισε δε, ότι ειδικά για το 2023, έχουμε βάσιμες προσδοκίες για υψηλές εισπράξεις από τον Τουρισμό και υψηλή επισκεψιμότητα.

Σε μία σύντομη αναδρομή της πορείας του ελληνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φιορεντίνος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κλάδος, μεταξύ άλλων επιτυχιών, κάλυψε το κενό της πανδημίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: "Ενισχύθηκε η εικόνα της χώρας διεθνώς. Αποκαταστάθηκε  πλήρως την σύνδεσή μας με την αγορά των ΗΠΑ. Επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος και αυξήθηκε εντυπωσιακά το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας στις βασικές της αγορές".  Αναφερόμενος στις μετρήσεις της τουριστικής περιόδου 2022, ο κ. Φιορεντίνος και  στη μικρή διαφορά σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019, εστίασε στην  κατάσταση που επικράτησε στα διεθνή αεροδρόμια, στις αθρόες ακυρώσεις πτήσεων, την οικονομική κρίση και φυσικά τη μηδενική τουριστική κίνηση από την Ρωσία και την Ουκρανία- σημαντικές αγορές για την χώρα μας - λόγω του πολέμου.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ  δήλωσε ότι για να  "διασφαλίσουμε την ανοδική μας πορεία και τη θέση μας στην κορυφή της προτίμησης των τουριστών που μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται, πρέπει να έχουμε κυβέρνηση με όραμα. Μία κυβέρνηση που να  αντιλαμβάνεται τον πολυεπίπεδο τομέα του Τουρισμού, τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις και τις ανάγκες που έχουν οι προορισμοί, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι".

"Προσδοκώ αμέσως μετά τις εκλογές, με κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ελληνικός τουρισμός να αποσπάσει νέες διακρίσεις, να παραμείνουμε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις των καιρών και να ενισχύουμε συνεχώς την ανταγωνιστικότητά μας" πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε  την κα Ολυμπία Αναστασοπούλου Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού και τον Δημήτρη Φραγκάκη Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ για τη συμβολή τους στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού από τότε που ανέλαβαν καθήκοντα και ειδικότερα, μετά την πανδημία. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο του ΞΕΕ για το όραμά του, στον Γρηγόρη Τάσιο Πρόεδρο της ΠΟΞ για τις παρεμβάσεις του, στον Γιάννη Ρέτσο πρόεδρο του ΣΕΤΕ για τη γόνιμη θητεία του καθώς και στα μέλη του τομέα Τουρισμού και τη  συμβολή τους στην διαμόρφωση προτάσεων και πολιτικών με στόχο  την αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής μας προσφοράς. 

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός