Θέλετε ή δεν θέλετε Βρετανούς τουρίστες; Επίθεση του CEO του ομίλου jet2 στην πρόεδρο του Λανθαρότε

17-03-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Μετά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που επέκριναν την πρόεδρο του Λανθαρότε Dolores Corujo για τις δηλώσεις της ότι δεν θέλει στο τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων περισσότερους Βρετανούς τουρίστες, αλλά τουρίστες με υψηλότερες δαπάνες, η κυρία Corujo βρέθηκε στο στόχαστρο του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Jet2.com και του Jet2 Holidays, Steve Heapy, ο οποίος με επιστολή του της ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τα «εμπρηστικά και προσβλητικά» σχόλιά της και να αποσαφηνίσει εάν θέλει ή όχι Βρετανούς τουρίστες στο νησί.

Στην Έκθεση Τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, η κυρία Corujo είχε δηλώσει ότι το Λανθαρότε έχει κορεστεί από τον μαζικό τουρισμό και ότι στόχος της είναι να προσελκύσει τουρίστες υψηλότερης ποιότητας, όπως Γερμανούς, Ολλανδούς και Γάλλους, έτσι ώστε το νησί να μην χρειάζεται να εξαρτάται τόσο πολύ από τον μεγάλο όγκο της βρετανικής αγοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις της και στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο όμιλος Jet2 είναι ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πουλήσει 625.000 θέσεις σε πτήσεις στο Λανθαρότε γι αυτό το καλοκαίρι και τη χειμερινή σεζόν 2023/4. Γι αυτό ο Steve Heapy στην επιστολή του εκφράζει την μεγάλη του ανησυχία για τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και διαδικτυακά, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στα άρθρα μεταφέρονται οι δηλώσεις της κυρίας Corujo από την ITB, στις οποίες επαναλαμβάνει ότι «είναι απαραίτητο να εργαστούμε για τη διαφοροποίηση του κλάδου και την ανάπτυξη αγορών όπως η γερμανική, για την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας τουρισμού και για μεγαλύτερες δαπάνες στον προορισμό ".

Ο κ.Heapy τονίζει ότι αυτά τα δημοσιεύματα θα μπορούσαν να έχουν «πολύ επιζήμια επίδραση στους Βρετανούς τουρίστες που επιλέγουν το Λανθαρότε για τις διακοπές τους φέτος» και ζητά από την κυρία Corujo να διευκρινίσει τι σημαίνει «τουρισμός υψηλότερης ποιότητας».

Ο κ.Heapy τονίζει ότι διακυβεύονται πολλά, καθώς η Jet2 επενδύει συνεχώς στο Λανθαρότε, και μεταφέρει τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από τις 10 βάσεις της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, προσθέτει, ο ρόλος που παίζει ο όμιλος Jet2 είναι πολύ σημαντικός και για τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς η εταιρεία έχει συμβάσεις με 111 ξενοδοχεία και 46 βίλες σε 8 θέρετρα.

Το 2019, το Λανθαρότε δέχτηκε 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμός που είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από τον επόμενο υψηλότερο αριθμό των 309.000 από τη Γερμανία. Η τρίτη μεγαλύτερη αγορά είναι η Ιρλανδία με 285.000 και στη συνέχεια η Γαλλία (115.000).

Διαβάστε σχετικά

Τουρισμός | Βαλεαρίδες και Κανάρια Νησιά θέλουν λιγότερους Βρετανούς τουρίστες- τι μέτρα λαμβάνουν

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη