Τουρισμός | Κοινό πακέτο διακοπών σε Κύπρο και Ιορδανία

08-11-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Κοινό πακέτο διακοπών στην Κύπρο και την Ιορδανία παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών σε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας, στο περιθώριο της έκθεσης World Travel Market.

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος και ο Ιορδανός Υπουργός Τουρισμού Ναγιέφ αλ-Φαγιέζ υπογράμμισαν τα πολλά κοινά στοιχεία των δύο χωρών, τα οποία σε συνδυασμό με την επαρκή συνδεσιμότητα μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας επιτρέπουν την προσφορά ενός πακέτου επίσκεψης σε τουρίστες από προορισμούς μεσαίων έως μακρινών αποστάσεων. Τα πακέτα αφορούν διακοπές από 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες, με διαμονή των μισών ημερών σε κάθε μια από τις δύο χώρες.

Ο Ιορδανός Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ξεκινά αυτή η κοινή προσπάθεια για να αυξηθούν οι αφίξεις στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος οι δύο χώρες να ενεργούν ως ανταγωνιστές ενώ μπορούν ως συνεργάτες να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Η νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό της Ιορδανίας ξεκίνησε στις αρχές του έτους με στόχο να διευρύνει το δημογραφικό σύνολο των τουριστών που σχεδιάζουν το ταξίδι τους στην Ιορδανία», είπε.

Μαζί οι δύο χώρες, πρόσθεσε, έχουν να προσφέρουν ένα όμορφο σύνολο από τοπία, ιστορία και μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Ο Σάββας Περδίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες των δύο χωρών γι αυτή τη κοινή προσπάθεια ξεκίνησε το 2019 και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί.  «Η Κύπρος και η Ιορδανία αλληλοσυμπληρώνονται καλά και αισθανόμαστε ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να γίνουμε πρωτοπόροι καινοτόμων συνεργασιών στον κόσμο των ταξιδιών», τόνισε.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος θέλει να είναι ένας προορισμός ψηφιακά έξυπνος, περιβαλλοντικά φιλικός και με όφελος για όλους τους κατοίκους και όχι μόνο τους παραθαλάσσιους. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια το τουριστικό πρόγραμμα «Heartland of Legends», που προβάλλει τον κυπριακό λαό της ορεινής υπαίθρου, αναδεικνύει τα κυπριακά χωριά και συνιστά μια ωδή στον τρόπο ζωής τους, με την καλλιέργεια της γης, τις γιορτές και τις περίτεχνες χειροποίητες κατασκευές.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού