Δεν είναι δυνατόν ξενοδοχεία να δίνουν πακέτα all inclusive στην τιμή των 15-20 ευρώ την ημέρα

15-04-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέχεια στα όσα ανέφερε πρόσφατα για αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ξενοδοχείων στην Κρήτη, που δίνουν τιμές κάτω από το επίπεδο της κατηγορίας τους, δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πατρίς του Ηρακλείου, ο ο κ.Χαλκιαδάκης λέει:

“Δεν είναι δυνατόν να πωλούν στα πρακτορεία για τον Απρίλιο και τον Μάιο πακέτα all inclusive στην τιμή των 15-20 ευρώ την ημέρα”, υπογραμμίζοντας ότι η τιμή πρέπει να αρχίζει το λιγότερο από τα 30 ευρώ.

"Πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και μια λανθασμένη τακτική που σαμποτάρει το τουριστικό προϊόν μας. Γιατί, τι ποιότητα μπορεί να παρέχει με τέτοιες τιμές προσπαθώντας να γεμίσει το ξενοδοχείο του”, είπε.

Στην πρόσφατη επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης ο κ.Χαλκιαδάκης σημείωνει για το θέμα αυτό:

"...Κάποιοι συνάδελφοι ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους, ενώ πολλοί δεν έχουν ακόμη ανοίξει.  Επομένως δε μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά για δειλά βήματα. Παρατηρούμε δε ότι οι τιμές παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές και κάποιες φορές πολύ κάτω από αυτό που χαρακτηρίζει την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία. Συνιστούμε προσοχή γιατί η παραπάνω πρακτική αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αλλοιώνει στα θεμέλιά του τον ποιοτικό τουρισμό και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, εξαιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και της πολύ μεγάλης αύξησης των τιμών ενέργειας και πρώτων υλών. Σε συνδυασμό με τις κλειδωμένες τιμές από την περασμένη σαιζόν και τις χαμηλές τιμές που βρίσκει κανείς στην αγορά, αυτό συνιστά σοβαρό κίνδυνο για πολλές επιχειρήσεις..."

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού