ΤUI | H σύζυγος Marina Mordashova εμφανίζεται μέτοχος - Έλεγχος για την εγκυρότητα της συναλλαγής

18-03-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε εταιρεία συμφερόντων της γυναίκας του, που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, πούλησε το ποσοστό του στην TUI ο μέχρι πρόσφατα μεγαλομέτοχος της TUI Alexey Mordashov. Η εγκυρότητα της συναλλαγής, ωστόσο, ελέγχεται και μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η συναλλαγή είναι "άκυρη".

Τι ακριβώς συμβαίνει:

Πριν από δύο εβδομάδες, η TUI ανακοίνωσε ότι ο βασικός μέτοχός της Alexey Mordashov, είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του στην TUI, που προηγουμένως κατείχε μέσω εταιρείας χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, σε άλλες εταιρείες εκτός ΕΕ. Η εταιρεία του Mordashov, Unifirm Limited, η οποία κατείχε προηγουμένως μερίδιο 34% στην TUI AG, πούλησε το 4,1% στη Severgroup LLC, της οποίας ηγείται ο Ρώσος ολιγάρχης. H πώληση μείωσε το μερίδιο που κατείχε η Unifirm Limited στο 29,9%.

Ο Mordashov, στη συνέχεια, πούλησε το μερίδιό του στην Unifirm στην Ondero Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Τώρα, η TUI ενημερώνει ότι βασικός μέτοχος της Ondero Limited είναι η Marina Mordashova, σύζυγος του πρώην μεγαλομετόχου της TUI Alexey Mordashov.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος στη Γερμανία ενημέρωσε χθες την TUI ότι έχει κινήσει διαδικασία επανεξέτασης της συναλλαγής κατά της Ondero Limited, σύμφωνα με τον Νόμο Εξωτερικού Εμπορίου και Πληρωμών σχετικά με την εγκυρότητα της συναλλαγής. Ως εκ τούτου, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η συναλλαγή είναι "άκυρη" και παραμένει σε εκκρεμότητα. 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα