Τα Επιμελητήρια στηρίζουν την πρόταση Κόνσολα για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά

25-02-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που αποτελεί τον συλλογικό φορέα των νησιωτικών επιμελητηρίων, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΕΟΑΕΝ προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Ανάπτυξης ,κ.κ. Σκρέκα και Γεωργιάδη:

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) στηρίζει απόλυτα την πρόταση του κ. Μάνου Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στα νησιά.

Η ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων ειδικά στα νησιά, με αποκορύφωμα την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, που σήμερα στα μεγαλύτερα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ και στα μικρότερα αγγίζει ή ξεπερνά τα 2,20 ευρώ το λίτρο, έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Επειδή η διεθνής συγκυρία και οι εξελίξεις προοιωνίζουν και νέα αρνητικά ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων στα νησιά, η επιβολή πλαφόν - βάσει και της σχετικής γνωμοδότησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας- είναι, και κατά την δική μας γνώμη, η έσχατη αλλά και ίσως η μοναδική πιο αποτελεσματική παρέμβαση, για να προστατευθεί από τη λαίλαπα των αυξήσεων ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός στις νησιωτικές περιοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση επιβολής πλαφόν στις τιμές καυσίμων στα νησιά, για να ανακοπούν οι διαδοχικές αυξήσεις των τιμών, που έχουν φέρει σε απόγνωση τις νησιωτικές επιχειρήσεις ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων