Accor: Οι μέσες τιμές ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 στα τέλη του 2021

25-02-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Από τον Απρίλιο του 2021, η Accor παρουσιάζει συνεχή ανάκαµψη, µε τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) να βελτιώνονται κάθε µήνα. Αυτή η βελτίωση στη ζήτηση σηµαίνει ότι οι µέσες τιµές δωµατίων σε πολλούς προορισµούς στα τέλη του 2021 πλησίασαν, και σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν, ακόµα και τα προ Covid-19 επίπεδα.

Αυτό υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και CEO της Accor Sébastien Bazin σε δήλωση, σχολιάζοντας τις επιδόσεις της αλυσίδας την περασμένη χρονιά, κατά την οποία η αλυσίδα είχε αύξηση εσόδων 34% σε 2,2 δισ.ευρώ, έναντι του 2020.

Όπως αναφέρει, κατά της διάρκεια του 2021, η Accor εγκαινίασε 288 ξενοδοχεία, που αντιπροσωπεύουν 41.000 δωµάτια, µε αποτέλεσµα ένα net growth του δικτύου της κατά 3% στη διάρκεια της δωδεκάµηνης περιόδου. Στα τέλη Δεκεµβρίου 2021, ο Όµιλος είχε στο χαρτοφυλάκιο του 777.714 δωµάτια (5.298 ξενοδοχεία) και στο pipeline του 214.000 δωµάτια (1.218 ξενοδοχεία).

Το 2022 ο Όµιλος αναµένει net unit growth της τάξεως του 3.5%.  

"Καθώς η επιθυµία για αποδράσεις και για την επανέναρξη των ταξιδιών δεν ήταν ποτέ δυνατότερη, βρισκόµαστε ήδη στον σωστό δρόµο ώστε να αξιοποιήσουµε την ανάκαµψη αυτή στο έπακρο σε όλες µας τις αγορές. Το 2022 θα συνεχίσουµε να κάνουµε πράξη το όραµά µας για ολοένα και περισσότερο βιωµατικό και βιώσιµο τουρισµό µε γνώµονα την εµπειρία και τη διευκόλυνση που παρέχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες. Eφοδιασµένοι µε τις δυνάµεις αυτές, εµπιστευόµαστε την ικανότητά µας να συνεχίσουµε να δηµιουργούµε αξία για τους συνεργάτες καθώς και τους µετόχους µας”, επισημαίνει ο κ. Bazin.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός