Καλό το 2022, εκρηκτικό το 2023 για τον παγκόσμιο τουρισμό, εκτιμά ο CEO της Expedia

20-02-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Το εφετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όμως, η πραγματική εκτίναξη του παγκόσμιου τουρισμού θα έρθει το 2023. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Πίτερ Κερν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Εδώ και πολύ καιρό μιλούμε για σωρευμένη ζήτηση, αλλά μέχρι στιγμής είναι πολλοί ακόμα οι περιορισμοί, οπότε λίγα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι φέτος, είπε, υπογραμμίζοντας ότι το 2023 θα αρχίσει πλέον ο κλάδος "να απολαμβάνει την ανάκαμψη, όχι απλώς να την προβλέπει".

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι και οι τιμές θα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Ο κ.Κέρν πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες διατίθενται να πληρώσουν ό,τι χρειαστεί για να μπορέσουν επιτέλους να αποδράσουν και να επισκεφθούν έναν αγαπημένο τόπο. Σε αυτό βοηθούν και οι σωρευμένες αποταμιεύσεις.

Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για περιπέτειες είτε πληρώνοντας σε ρευστό είτε με πόντους, που σχετίζονται με την προσήλωσή τους σε μια εταιρεία του κλάδου του τουρισμού, ανέφερε ο CEO της Expedia. Κατά την εκτίμησή του, οι ταξιδιώτες δεν θα στραφούν στη φύση, αλλά στις πόλεις.

Οι άνθρωποι, τόνισε, έχουν κουραστεί να επισκέπτονται βιότοπους και εθνικά πάρκα. Θέλουν να πάνε στη Νέα Υόρκη για ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ. Θέλουν ιστορικές ευρωπαϊκές πόλεις, με πολιτιστικό ενδιαφέρον και έντονη νυχτερινή ζωή, όπως είναι το Παρίσι, η Φλωρεντία και το Λονδίνο...

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός