"Τάξη στο χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης" | Επιστολή σε Δήμους της Πελοποννήσου

31-01-22 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Νέοι κανονισμοί για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ευρώπη προωθούνται από την Κομισιόν, μετά από τη διαβούλευση με Δήμους, τουριστικούς φορείς και τους επαγγελματίες του χώρου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η θεσμοθέτηση ευρωπαϊκού Μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ οι Δήμοι θα μπορούν να επιβάλλουν τα όποια περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των πόλεων.

Με αφορμή αυτές τις ρυθμίσεις, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, με ανοιχτή επιστολή στους Δήμους της Πελοποννήσου, ζητεί να βάλουν "ένα μέτρο και κάποιους κανόνες στο χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης". 

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, τονίζει:

"...Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων!

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, ως συνήθως, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων. Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα. Και συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού , προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονται. 

Σας καλούμε να κάνετε ό,τι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. 

Να βάλετε μια τάξη στο ΧΑΟΣ που επικρατεί .

Να προστατέψετε το τουριστικό μας προϊόν και τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες".

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»