H αλήθεια για τις "τοξικές μέδουσες" στη Χαλκιδική

14-07-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα περί "τοξικών μεδουσών" στη Χαλκιδική, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

"Να μην κινδυνολογούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που δημιουργείται κυρίως σε κλειστούς κόλπους. Εντοπίζεται σε ένα μικρό κομμάτι της Κασσάνδρας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά βάση στην κλιματική αλλαγή. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι "το φαινόμενο δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό" και ότι "θα φύγει με το φύσημα του ανέμου, ενώ δεν είναι επικίνδυνο, διότι - αν χρειαστεί - αντιμετωπίζεται εύκολα με λίγη αμωνία".

Η Χαλκιδική ως προορισμός είναι πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, με 96 γαλάζιες σημαίες. Αυτό και μόνο, δείχνει την αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει στο νομό μας, ώστε να έχουμε καταφέρει την απόλυτα ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών μας και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι.  Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη "ερμηνεία" πέραν της επιστημονικής γνώσης, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που η χώρα μας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε υπεύθυνα τη δύσκολη μάχη με την πανδημία".

 

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό