Ο τουρισμός είναι φέτος ο γιατρός της οικονομίας μας - στην Ελλάδα το 50% της κρουαζιέρας στην Ευρώπη

01-07-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο τουρισμός είναι φέτος για την χώρα μας ο γιατρός της οικονομίας, τόνισε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε εκδήλωση για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στο Συνέδριο των Δελφών.

Πάμε καλά και οι αφίξεις είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι, τόνισε ο κ.Θεοχάρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε αφίξεις ο φετινός Ιούνιος είναι καλύτερος από τον Ιούλιο του 2020.

Όλες οι προσπάθειές μας φέτος, ανέφερε επίσης ο υπουργός Τουρισμού, έχουν κάνει τη χώρα μας πρώτη επιλογή προορισμού στο μυαλό των ταξιδιωτών. Για παράδειγμα το 50% των κρουαζιέρων που πραγματοποιούνται φέτος στην Ευρώπη γίνονται στην Ελλάδα!

Ο κ.Θεοχάρης τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η επιτάχυνση του εμβολιασμού για τον Ελληνικό τουρισμό και είπε ότι για να έχουμε μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές, πρέπει να έχουμε και τώρα προοπτική και το «κλειδί» για αυτό είναι τα μέτρα.

Αλλαγή μοντέλου στον τουρισμό

Η πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολλαπλή και απαιτεί αλλαγή του υποδείγματος του Ελληνικού τουρισμού, είπε επίσης ο κ.Θεοχαρης.  «Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε ότι μπορούμε τόσο με οριζόντια μέτρα, όπως είναι ο ψηφιακός πράσινος μετασχηματισμός του κλάδου και η εκπαίδευση του ιδιωτικού τομέα, όσο και με κάθετα μέτρα, όπως η μόχλευση κεφαλαίων και οι μεταρρυθμίσεις. Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό έχει εκπονηθεί και περιλαμβάνει δράσεις για την ενίσχυση της γαστρονομίας, του αγροτουρισμού, του ιαματικού και ορεινού τουρισμού, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, την προσβασιμότητα σε τουριστικές υποδομές και παραλίες, ακόμη και τον καταδυτικό τουρισμό. 

Οι τουριστικές μονάδες- κυρίως οι μικρές και οικογενειακές μονάδες - πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο της ψηφιοποίησης, της αναβάθμισής τους και της επέκτασής τους έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις μεγάλων παικτών της αγοράς», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»