Ο ...άρχοντας της Ιου, που θέλει να μετατρέψει το νησί σε Μαλδίβες

09-08-14 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην Ιο, με φορέα της επένδυσης την «105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων».

Το έργο, που θα δημιουργηθεί στην περιοχή «Κουμπάρα-Διακοφτό», Δήμου Ιητών, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, περιλαμβάνει:: α) Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), β) Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες  γ) Κέντρο αναζωογόνησης (spa), δ)  Υποστηρικτικά έργα όπως μονάδα αφαλάτωσης, λιμενικά έργα, έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώρους στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Πίσω (ή μπροστά...) από την «105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων» βρίσκεται ο επιχειρηματίας και πρώην χρηματιστής στη Ν.Υόρκη κ.Αγγελος Μιχαλόπουλος, ο αποκαλούμενος από τους ντόπιους "βασιλιάς της Ιου", καθώς, πριν από χρόνια, ξεκίνησε να αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης στο νησί και πλέον φέρεται να έχει το 12% (κατ'αλλους το 30%) της γης της Ιου.

Κατά τις πληροφορίες, στο επενδυτικό του σχήμα βρίσκονται Ελληνες εφοπλιστές και ξένοι επενδυτές, που θα χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις.

Ο Αγγελος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1962. Τα πρώτα 18 του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το λύκειο μετακόμισε στην Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ. Οπως σημειώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του, μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως χρηματιστής και μάλιστα ασχολήθηκε με αγορές σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Εδώ και κάποια χρόνια ζει στην Ελλάδα, μεταξύ Αθήνας και Ιου, έχοντας ήδη οικογένεια με πέντε παιδιά. Μάλιστα, εκτός από την αγορά γης στην Ιο, ασχολείται με τη ζωγραφική. 

Οπως λένε οι ντόπιοι, ο κ.Μιχαλόπουλος όλη η περιοχή από το Μαγκανάρι μέχρι τον Μυλοπότα είναι δική του. 

Για την αγορά των εκτάσεων φέρεται να έχει διαθέσει περί τα 40 εκατ. ευρώ πριν από το 2009, σε χαμηλές τιμές, καθώς αγόραζε ...ό,τι έβρισκε, ακόμη και σε βοσκότοπους και γκρεμνούς και οι κάτοχοι των εκτάσεων τα έδιναν με ικανοποίηση, αφού δεν θεωρούσαν ότι έχουν ιδιαίτερη αξία στη θέση, που βρίσκονται.

Η έκταση που θα γίνει η επένδυση, ύψους 40 έως 50 εκατ. ευρώ, στην παραλία Κουμπάρα, πολύ κοντά στο Διακοφτό, θεωρείται από τα φιλέτα.

Σε όλα του τα κτήματα, που έχει αγοράσει, έχει φυτέψει φοίνικες. Κατά τους κατοίκους, η φιλοδοξία του είναι να μετατρέψει την Ιο σε Μαλδίβες. Γιατί όχι;

 

 Ενα από τα έργα του.

Ενα από τα έργα ζωγραφικής του κ.Μιχαλόπουλου

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός