Η Ελλάδα προσδοκά το άνοιγμα των πτήσεων με τη Ρωσία από τις 20 Ιουνίου

04-06-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές υγειονομικές αρχές θα επιτρέψουν από τις 20 Ιουνίου την επέκταση των προγραμμάτων πτήσεων προς την Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Όπως είπε, έχουν υποβληθεί αιτήσεις από αεροπορικές εταιρείες και από τις δύο χώρες για την επέκταση των πτήσεων, Μέχρι τότε, η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας θα είναι περιορισμένη. Έτσι, μετά την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Επιχειρησιακού Κέντρου της ρωσικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, εκτελούνται 8 πτήσεις την εβδομάδα στη γραμμή Μόσχα-Αθήνα, από τις εταιρείες Aeroflot και Aegan (4 από κάθε εταιρεία).

Η S7 Airlines πραγματοποιεί εβδομαδιαίες πτήσεις επιβατών και εμπορευμάτων προς Θεσσαλονίκη (κάθε Τετάρτη), Ηράκλειο (κάθε Τρίτη, από την 1η Ιουνίου) και προς Ρόδο (κάθε Παρασκευή, από σήμερα 4 Ιουνίου). 

Επιπλέον, από τις 17 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις επιβατών και εμπορευματικών μεταφορών προς Ηράκλειο από το Αικατερίνμπουργκ από την Ural Airlines.

Ο κ.Πολύκαρπος τόνισε ότι ο στόχος της Ελλάδας φέτος είναι η προσέλκυση του 50% των τουριστικών αφίξεων του 2019, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας δεν θέλει να χάσει τις αφίξεις Ρώσων, όπως συνέβη πέρυσι.

"Εγγυόμαστε πλήρως μια ασφαλή διαμονή για τους τουρίστες", πρόσθεσε, περιγράφοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που εφερμόζονται στη χώρα μας, καθώς και τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»