Τοξικές οι καραντίνες για τα ταξίδια - Πολύ έξυπνο το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

28-04-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

«Οι καραντίνες είναι τοξικές για την ταξιδιωτική βιομηχανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΤUI, κ. Fritz Joussen κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) που διεξήχθη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου στο Κανκούν.

Ο κ. Joussen χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τις καραντίνες που επιβάλλονται στους τουρίστες γιατί αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν. Αντίθετα, τα τεστ κορωνοϊού, προσφέρουν εμπιστοσύνη και δεν δημιουργούν διστακτικότητα στους ταξιδιώτες.

Κάλεσε δε τις κυβερνήσεις να εντείνουν τις διαδικασίες εμβολιασμών. Μόλις εμβολιαστεί κανείς, έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει και του επιτρέπουν να επισκεφθεί άλλες χώρες, και αυτή είναι η εμπιστοσύνη που κάνει τη μεγάλη διαφορά, τόνισε. Ως παράδειγμα ανέφερε την εξαιρετική ανάκαμψη των κρατήσεων στην Καραϊβική από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες χάρη στους πολύ καλούς ρυθμούς εμβολιασμών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Joussen χαρακτήρισε πολύ έξυπνη την απόφαση της Ελλάδας η οποία προηγήθηκε των ευρωπαϊκών θεσμών και από τις 14 Μαϊου θα ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους τουρίστες, της Ευρώπης και μη, εφόσον έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα ή έχουν αρνητικό τεστ. 

Οι δαπάνες των διεθνών ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2020 παρουσίασαν μείωση άνω του 60% και η συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ μειώθηκε κατά σχεδόν 50% σε όλη την ήπειρο.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ