Το κόκκινο χρώμα στον χάρτη, θα κοκκινήσει και τα οικονομικά μας...

27-04-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Για το αυξημένο ενδιαφέρον των αγορών που δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε πραγματικές κρατήσεις, αλλά κινείται στο επίπεδο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της ζήτησης, μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην ΕΡΤ1 και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις που μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων είναι πολύ λίγες και ότι η αγωνία μετατοπίζεται για το τέλος Ιουνίου προς Ιούλιο, οπότε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι 10.000 μονάδες της χώρας και άρα θα χρειαστούν καλύτερες πληρότητες για να κατορθώσουν να επιβιώσουν.

“Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην προσέγγισή μας, διότι αν είμαστε στο κόκκινο όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν θα έρθουν πελάτες. Χρειάζεται να θωρακίσουμε τον τουρισμό με εμβολιασμούς και ατομική ευθύνη. Να μην επιτρέψουμε το κόκκινο χρώμα στον χάρτη, να κοκκινήσει και τα οικονομικά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη δεύτερη χρονιά επιβίωσης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος. “Πραγματικό τουριστικό ρεύμα αναμένουμε από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, όταν θα επιστρέψουν η βαλκανική αγορά και η δυτική, η οποία σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ από την άποψη των κρατήσεων”.

Ζήτησε ακόμη, να εξομοιωθούν τα PCR με τα rapid test για να απλουστευτεί η διαδικασία, αναφέροντας το παράδειγμα της Πάτμου, όπου εκτός από τη δημόσια δομή, δεν υπάρχει μικρoβιολογικό ιδιωτικό εργαστήριο για να παρέχει την υπηρεσία σε τουρίστες επί πληρωμή, όπως σε άλλες περιοχές.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια