Ελπίζουμε τα διεθνή ταξίδια να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου | Σύσταση για τις κρατήσεις

05-04-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σήμερα ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εστιατόρια και οι παμπ που σερβίρουν σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και καταστήματα, προσδοκώντας να ανοίξουν και τα διεθνή ταξίδια στις 17 Μαΐου. Εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού αυτή την ημερομηνία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις πολύ πριν από τις 17 Μαΐου, με σκοπό να βοηθήσει στον προγραμματισμό των αεροπορικών πτήσεων.

Αξιωματούχοι, ωστόσο, της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι ναι μεν η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι εφικτές φέτος, όμως, καλό θα ήταν οι πολίτες να μην κάνουν κρατήσεις και να περιμένουν να  ξεκαθαρίσει η εικόνα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, βλέπουμε κύματα κορωνοϊού που πλήττουν άλλες χώρες και έχουμε δει πως εξελίσσεται αυτή η ιστορία» δήλωσε ο κ. Τζόνσον στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο ισχυρή θα είναι η εμβολιαστική ασπίδα όταν θα αρχίσουν να αυξάνονται τα περιστατικά, όπως φοβάμαι ότι θα συμβεί» πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση θα εισάγει ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τους διεθνείς προορισμούς, κατά τον οποίο οι χώρες θα χωρίζονται σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων, τις μεταλλάξεις και την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού. Όσοι επιστρέφουν από «πράσινους» προορισμούς» δεν θα απαιτείται να μείνουν σε καραντίνα, σε αντίθεση με τις χώρες που θα βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο».

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια