Πώς η Μαγιόρκα θα έχει μια καλή σεζόν φέτος

10-03-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μαγιόρκα και οι υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσοι πρέπει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε άτομα με αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να ανοίξει ο τουρισμός τους με ασφάλεια το Πάσχα και να συνεχισθεί απρόσκοπτα το καλοκαίρι.

Αυτό δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τουρ οπερέιτορ Alltours, Willi Verhuven, σε εκδήλωση στην διαδικτυακή έκθεση ΙΤΒ. Ο Alltours, όπως είπε, τίμησε τις προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας με αποτέλεσμα τα κρούσματα να είναι πλέον χαμηλά και γι αυτό ο τουρ οπερέιτορ ανοίγει τα ξενοδοχεία του Allsun στη Μαγιόρκα στις 17 Μαρτίου για να είναι έτοιμα να υποδεχθούν Γερμανούς τουρίστες το Πάσχα. 

Τώρα ζητείται από την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων να «λάβει σαφή μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επιτυχία», δήλωσε ο Willi Verhuven.

Ο επικεφαλής του Alltours ζητεί αρνητικό τεστ PCR για τους επιβάτες όλων των πτήσεων προς τη Μαγιόρκα- και στις πτήσεις από ισπανικές πόλεις προς το νησί. Ανάλογα μέτρα ζητεί και για τους επισκέπτες από ξηρά και θάλασσα. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, με τη Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ίμπιζα και Φορμεντέρα, μπορούν να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες για τους κατάλληλους ελέγχους.

Το περασμένο καλοκαίρι, είπε ο Willi Verhuven, οι πολιτικοί έκαναν το λάθος να επιτρέψουν τα εσωτερικά ταξίδια στις Βαλεαρίδες Νήσους ακόμη και από περιοχές που είχαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη. Αυτό το λάθος δεν πρέπει να επαναληφθεί, τόνισε.

Επίσης, υπογράμμισε, δεν πρέπει να επαναληφθούν φέτος οι υπερβολές στη λειτουργία των μπαρ και εστιατορίων, που είναι απαραίτητο να ανοίξουν με τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής. Το ωράριο λειτουργίας τους πρέπει να είναι περιορισμένο και να πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι, τόνισε. Η κακή συμπεριφορά ορισμένων δεν πρέπει να είναι εις βάρος των πολλών λογικών τουριστών, καθώς και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου και των εστιατορίων, οι οποίοι ήδη έχουν χάσει εισοδήματα ή και τη δουλειά τους όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας.

Εάν τηρηθούν τα παραπάνω, η Μαγιόρκα θα έχει καλή καλοκαιρινή σεζόν, κατέληξε ο Willi Verhuven. Ο Alltours έχει στόχο να φέρει από 200.000 έως 400.000 τουρίστες στη Μαγιόρκα το καλοκαίρι.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη