Έρχεται κύμα πτωχεύσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας

22-01-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Κύμα πτωχεύσεων αναμένει στη Γερμανική τουριστική αγορά ο δικηγόρος-διαχειριστής αφερεγγυότητας, Lucas Flöther, ο οποίος ασχολήθηκε με τις υποθέσεις των Condor και Airberlin.

Ορισμένες εταιρίες που δέχθηκαν δανεισμό κατά τη διάρκεια της κρίσης θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, και όταν τα επιτόκια αυξηθούν αναμένεται πολλές από αυτές να βάλουν λουκέτο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Handelsblatt, ο κ. Flöther ανέφερε οτι τα πολύ χαμηλά επιτόκια καθυστερούν πολλές πτωχεύσεις. Όπως είπε, πολλές εταιρίες υπέκυψαν στην απόκτηση φθηνών δανείων τα οποία χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις απώλειές τους παρά για να αντιμετωπίσουν σκληρά μέτρα αναδιάρθρωσης.

Ένα πρώιμο βήμα προς την ανανέωσή τους θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος διαχείρισης. Για παράδειγμα, οι διαδικασίες προστατευτικής ασπίδας επέτρεψαν στις εταιρείες να οργανώσουν την αναδιάρθρωσή τους υπό την προστατευτική κάλυψη του νόμου περί αφερεγγυότητας. Περιλάμβαναν "σχεδόν το πλήρες σετ εργαλείων του νόμου περί αφερεγγυότητας", αλλά είχαν πολύ καλύτερη εικόνα από τις τυπικές διαδικασίες αφερεγγυότητας.

Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας διαδικασίας προστασίας είναι η Condor. Ο αερομεταφορέας είχε επαναδιαπραγματευτεί πολλούς όρους με προμηθευτές και υπαλλήλους και, μεταξύ άλλων, μπόρεσε εκ των προτέρων να μετακινηθεί σε άλλες, φθηνότερες επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, η προϋπόθεση για αυτό είναι ότι τα βήματα αναδιάρθρωσης θα πρέπει να ξεκινήσουν από πρώιμο στάδιο, προειδοποιεί ο δικηγόρος.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη