Ο Αιγύπτιος επενδυτής που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον FTI

07-04-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

To ενδιαφέρον του για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών του γερμανού τουρ οπερέιτορ FTI επιβεβαίωσε ο Αιγύπτιος επενδυτής Samih Sawiris, ο οποίος διέθετε περί το ένα τρίτο των μετοχών της εταιρίας.

Ο επενδυτής, μιλώντας στην ελβετική Handelszeitung, δήλωσε ότι έχει καταχωρίσει την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του FTI στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καρτέλ της Γερμανίας (Bundeskartellamt) μέσω της επενδυτικής του εταιρείας SOSTNT στο Λουξεμβούργο.

Η έγκριση της Bundeskartellamt θα του δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στον FTI σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η εξαγορά θα ήταν μια ευκαιρία να ολοκληρώσω το τουριστικό μου χαρτοφυλάκιο, δήλωσε, όμως ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν λάβει την πλειοψηφία των μετοχών, τίποτα δεν θα αλλάξει στη συνεργασία του FTI με τα ξενοδοχεία του ομίλου του, Orascom.

Ο ιδρυτής και πλειοψηφικός μέτοχος του FTI, Dietmar Gunz, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρία του θα επιθυμούσε να διαχειριστεί το ερχόμενο δωδεκάμηνο με τη βοήθεια επιπλέον χρηματοδότησης από τους μετόχους καθώς και μέσω δανεισμού από την τράπεζα Unicredit και τη Βαυαρία, τη Θουριγγία και το Βερολίνο. Άφησε ανοικτό το ποσό του δανεισμού.

Από το 2014, ο Αιγύπτιος επενδυτής διαθέτει το ένα τρίτο του ομίλου, ο οποίος με πωλήσεις 4,2 δισ. ευρώ και 12.000 εργαζομένους είναι η τρίτη μεγαλύτερη τουριστική δύναμη στην Ευρώπη, μετά την TUI και την DER Touristik.

Εάν λάβει πλειοψηφικό μερίδιο στον FTI, ο κ. Sawiris ισχυροποιεί τη θέση του στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά. Διαθέτει επίσης το μοναδικό κανάλι ταξιδιωτικών πωλήσεων στη Γερμανία, Sonnenklar.tv και το 75% της μεγαλύτερης εταιρίας ταξιδιωτικών πωλήσεων στην Ευρώπη, Raiffeisen Touristik Gruppe.

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη