WTTC: Οι ακραίες απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα περιορίσουν τον κορωνοϊό

26-02-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

To κλείσιμο των συνόρων των χωρών και η επιβολή απαγορεύσεων στα ταξίδια δεν είναι η λύση στο πρόβλημα εξάπλωσης του κορωνοϊού, και το «πνίξιμο» των ταξιδίων δεν θα σταματήσει την πορεία του ιού, επισημαίνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), κ. Gloria Guevara.

Η κ. Guevara εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση μετά την είδηση ότι βρετανοί τουρίστες είναι ανάμεσα στους 1.000 επισκέπτες ξενοδοχείου που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Τενερίφη, έπειτα από θετική διάγνωση ενός ανθρώπου στο ξενοδοχείο.

Από την εμπειρία της ως πρώην υπουργός Τουρισμού του Μεξικό την περίοδο της επιδημίας του H1N1 στη χώρα της, επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι αρχές δεν θα πρέπει να καταπνίγουν τα ταξίδια και το εμπόριο αυτή την περίοδο. Το κλείσιμο των συνόρων, η επιβολή απαγορεύσεων στα ταξίδια και η εφαρμογή υπερβολικών μέτρων δεν θα σταματήσουν της εξάπλωση του ιού, τονίζει.

Η εμπειρία δείχνει ότι τα υπερβολικά μέτρα ήταν αναποτελεσματικά στο παρελθόν, και καλούμε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν μέτρα που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και δεν επηρεάζουν τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου και των επιχειρήσεων για τους οποίους τα ταξίδια είναι απαραίτητα, υπογραμμίζει η κ. Guevara.

Σύμφωνα με στοιχεία του WTTC, 33 χώρες, δηλαδή το 16% των χωρών παγκοσμίως, έχουν αναφέρει περιστατικά ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς έχουν ξεπεράσει την ίωση και ο κορωνοϊός έχει χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με άλλες επιδημίες όπως του SARS το 2003 και του MERS του 2012, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το WTTC.

Η πρόεδρος του WTTC τονίζει ότι ένας θάνατος που οφείλεται σε οποιαδήποτε ίωση είναι πολύς όμως τώρα δεν είναι ώρα για πανικό. Κατανοούμε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον κορωνοϊό όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ποσοστά θνησιμότητάς του παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά και οι πιθανότητες μόλυνσης από τον ιό, για την μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων, είναι πολύ χαμηλές εάν ταξιδεύουν υπεύθυνα και τηρούν απλά μέτρα υγιεινής.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα