Απαράδεκτες οι τιμολογιακές διακρίσεις στους νέους για την είσοδο στην Ακρόπολη και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους

19-02-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα προβλήματα, που ήδη παρατηρούνται στην είσοδο των οργανωμένων γκρουπ τουριστών στην Ακρόπολη και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας με τη νέα τιμολογιακή πολιτιή στα εισιτήρια, που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2019, ανέδειξε ο  πρόεδρος της FedHATTA κ.Λύσανδρος Τσιλίδης, ενώπιον του υπουργού και του υφυπουργού Τουρισμού, ΧάρηΘεοχάρη και Μάνου Κόνσολα, μιλώντας κατά την 30η Τελετή Βραβεύσεων Τουριστικών Εντύπων και Ιστοσελίδων μελών του ΗΑΤΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ.Τσιλίδης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη νέα τιμολογιακή πολιτική με τις διακρίσεις, που εισάγει σε κατηγορίες πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά την  τιμολογιακή διάκριση των εισιτηρίων για τους επισκέπτες από 6 έως 25 ετών ανάλογα με το αν προέρχονται από την ΕΕ ή όχι, τονίζοντας:  «Ή θα πληρώνουν όλοι, ή κανείς».

Όπως επισήμανε, η ρύθμιση αυτή βαίνει σε βάρος της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας ενώ δημιουργεί και κοινωνικές διακρίσεις. "Στις σχολικές εκδρομές", υπογράμμισε, "οι μαθητές που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού δεν αντιμετωπίζονται πια ισότιμα με τους Έλληνες μαθητές καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου, δημιουργώντας ανισότητες και διακρίσεις".

Το νέο σύστημα, όπως ανέδειξε το Tornos News, ακυρώνει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχουν όλα τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία προς τους τουρίστες-πελάτες τους. Ενώ δηλαδή όλα τα τουριστικά γραφεία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, προαγοράζουν τα εισιτήρια ώστε να μην δημιουργούνται ουρές και καθυστερήσεις, δεν τους δίδεται πλέον η δυνατότητα να εξασφαλίζουν μαζί με την αγορά των «ολόκληρων» εισιτηρίων, την προαγορά των μειωμένων και των δωρεάν εισόδου εισιτηρίων, με αποτέλεσμα κανένα οργανωμένο γκρουπ να μην μπορεί να λειτουργήσει ως γκρουπ.  Αυτό συμβαίνει γιατί η σχετική απόφαση απαιτεί για την προαγορά την προσκόμιση των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, μειωμένα εισιτήρια ή ελεύθερη είσοδο (ως προς τους ξένους επισκέπτες) δικαιούνται:

Δωρεάν είσοδο:

-Οι πολίτες ΕΕ κάτω των 25 ετών

-Τα παιδιά έως 5 ετών εκτός ΕΕ

-Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών

Μειωμένη είσοδο:

-Οι νέοι 6-25 ετών εκτός ΕΕ 

-Οι πολίτες 65 ετών και άνω της ΕΕ

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα του Tornos News

Ακρόπολη: Απαξίωση των τουριστών και αδυναμία λειτουργίας των τουριστικών γραφείων φέρνει το νέο σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour