Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών

10-01-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Είναι γεγονός ότι κλείνει η παρατεταμένη περίοδος κρίσης και έχουν μπει οι βάσεις που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή, βιώσιμη, αναπτυξιακή φάση, επισημαίνει ο κ.Ρέτσος και προσθέτει:

"Ο τουρισμός σε αυτή την προσπάθεια εξακολουθεί και είναι ανθεκτικός και παραμένει βασικός παραγωγικός πυλώνας της χώρας.

Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες τουριστικές χώρες διεθνώς, γεγονός που σηκώνει ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες για τον τομέα.

Ως εκ τούτου, στις προτεραιότητες όλων, πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα δείξει την πορεία προς το μέλλον και να ξεκινήσει μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες

Είναι ευκαιρία να κλείσουν τα παρατεταμένα ανοιχτά μέτωπα για τον τομέα, με τη διαμόρφωση ενός μείγματος πολιτικής, που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ (σε διαμονή, εστίαση και εγχώρια μεταφορά επιβατών), αποκλιμάκωση της φορολόγησης της εργασίας, κατάργηση του φόρου διαμονής, ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη χάραξη ενός απλού και φιλο-επενδυτικού χωροταξικού πλαισίου.

Να εισέλθουμε πλέον σε μια νέα εποχή συνεννόησης, συναντίληψης και συγκροτημένων στρατηγικών συνεργασιών προς όφελος όλων.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα στο δημόσιο διάλογο και να επιμένουμε για αλλαγή νοοτροπίας και ατζέντας σε όλα τα επίπεδα".  

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός