TUI: Η αυξημένη προστασία κατά των πτωχεύσεων θα εκτοξεύσει τις τιμές των πακέτων

03-01-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Στο διάλογο για το εάν θα πρέπει οι τουρ οπερέιτορ να προσφέρουν καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη στους ταξιδιώτες σε περίπτωση πτώχευσης, μετά και την κατάρρευση του Thomas Cook και τα «κενά» στις αποζημιώσεις των ταξιδιωτών του, ο διευθυντής της TUI Γερμανίας, κ. Marek Andryszak προσθέτει τον προβληματισμό του ότι αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες στη ζήτηση καθώς οι τιμές των οργανωμένων πακέτων θα εκτοξεύονταν στα ύψη. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Andryszak μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, εάν οι οργανωτές ταξιδίων αποκτήσουν καλύτερη ασφάλιση έναντι των πτωχεύσεων, οι τιμές των πακέτων θα αυξάνονταν σε σύγκριση με τα ταξίδια για τα οποία οι κρατήσεις γίνονται μεμονωμένα και δεν ασφαλίζονται.

Για το λόγο αυτό, εμφανίζεται αβέβαιος για το αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα προστασίας από τις πτωχεύσεις.

Εάν οι ασφαλίσεις ενισχυθούν, όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα βρίσκουν τα πακέτα πολύ ακριβά, τόνισε, την ώρα που τα πακέτα διακοπών αποτελούν, όπως είπε, την πιο ασφαλή μορφή ταξιδίων.

Ωστόσο, το ζήτημα της αντιστάθμισης κινδύνου παραμένει. Πρόσφατα, η γερμανική Schauinsland Reisen ζήτησε ατομικές λύσεις στη διασφάλιση επιστροφής χρημάτων στους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, ο κ. Andryszak προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει πτώχευση τέτοιου μεγέθους τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η κατάρρευση του Thomas Cook ήταν μεμονωμένη περίπτωση, η TUI είναι μια υγιής εταιρία και ότι η υπάρχουσα ασφάλιση είναι επαρκής.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google