Πουλήθηκε ήδη το 1/4 του προγράμματος της TUI του 2020 στη Βρετανία

12-12-19 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Κατά 18% αυξήθηκαν οι κρατήσεις της TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο για το καλοκαίρι του 2020, ενώ οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 3% λόγω της κατάρρευσης του μεγαλύτερου και παλαιότερου ανταγωνιστή της Thomas Cook. 

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019. Όπως είπε, μετά την πτώχευση του Thomas Cook, η TUI είχε σημαντικό αριθμό νέων πελατών.

Αν και οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, έχει ήδη πωληθεί το ένα τέταρτο του προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι 14% μεγαλύτερο από αυτό το εφετινό, υπογράμμισε ο κ.Joussen.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου TUI αυξήθηκε κατά 3% φθάνοντας τα € 18,9 δισ. το 2019, όμως τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 25,6% στα € 893 εκατ. Λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης των Boeing 737 Max.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν από 727 εκατ. ευρώ σε 416 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 42,8%.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα επιτυχή, καθώς, όπως τονίζει, σε μια δύσκολη χρονιά η TUI σημείωσε ισχυρή λειτουργική απόδοση, ισχυρό ισολογισμό και ανάπτυξη στις βασικές επιχειρήσεις Hotels & Resorts και κρουαζιέρες.

Η βασική δραστηριότητά της για εμπειρίες διακοπών στα ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και δραστηριότητες στους προορισμούς, η οποία αντιπροσωπεύει το 74% των εσόδων της, αναπτύχθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα λειτουργικά κέρδη στον τομέα ξενοδοχείων είχαν αύξηση 8,2% στα 451 εκατ. ευρώ, η μέση πληρότητα έφτασε το 82% και η μέση τιμή στα 66 ευρώ, 5% ανώτερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στην κρουαζιέρα, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% στα 366 εκατ. ευρώ ενώ οι δραστηριότητες είχαν αύξηση 22% στα 55,7 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την απαγόρευση πτήσεων, οι υψηλές θερμοκρασίες που καλοκαιριού και η αβεβαιότητα για το Brexit έχουν αντίκτυπο στην καταναλωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να κάνουν κρατήσεις πιο αργά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, οι υπερπληρότητες στις πτήσεις, ιδιαίτερα για Ισπανία, εντείνουν τον ανταγωνισμό και οδήγησαν σε πιέσεις στα περιθώρια κέρδους. Ο αριθμός επισκεπτών ήταν 0,6% μικρότερος σε σύγκριση με τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 73,5% στα 131,8 εκατ. ευρώ έναντι 497,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Joussen, μετά την κατάρρευση ενός σημαντικού ανταγωνιστή στην αγορά τουρ οπερέιτορ, η TUI κατέγραψε σημαντική εισροή νέων πελατών. Έτσι αύξηση τη χωρητικότητα για την τρέχουσα χειμερινή σεζόν κατά 2% και τη θερινή κατά 14%.

Οι κρατήσεις για το χειμώνα είναι 4% υψηλότερες σε σύγκριση με της προηγούμενης χρονιάς.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός