Προαναγγέλει κι άλλες επενδύσεις στη Χαλκιδικη

19-05-14 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Ρώσος νομικός και επιχειρηματίας κ.Artem Chayka  είναι, μαζί με την κυρία Oga Lopatina, οι ιδιοκτήτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Χαλκιδική, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Η βραδυά των εγκαινίων ήταν φαντασμαγορική, με 1.000 προσκεκλημένους (ανάμεσά τους Ρώσοι κροίσοι), που απόλαυσαν ένα εκπληκτικό μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα, επιδείξεις γυμναστικής, σόου με λέιζερ, γκουρμέ δείπνο τεσσάρων πιάτων, αμέτρητα πυροτεχνήματα διάρκειας 15 λεπτών αλλά και live συναυλία του Αντώνη Ρέμου και του Ρώσου Φιλίπ Κιρκόροφ. Λέγεται ότι το κόστος των εγκαινίων ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Artem Chayka  δηλώνει  λάτρης της Ελλάδας, την οποία γνώρισε πριν από 15 χρόνια  όταν επισκέφθηκε την Αθήνα για το γαμήλιο ταξίδι του. Στη συνέχεια άρχισε να έρχεται συχνά στο Άγιο Όρος και να πραγματοποιεί κάθε χρόνο τις διακοπές του στην Ελλάδα. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να κάνει την ξενοδοχειακή επένδυση στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, αγοράζοντας το «Portes Palace», το οποίο μετέτρεψε, επενδύοντας περί τα 20 εκατ.ευρώ, στο σημερινό Pomegranate wellness spa hotel

Στην ομιλία του, τη βραδυά των εγκαινίων, ο κ.Chayka δήλωσε ότι πραγματοποίησε την επένδυση  «με μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά».  «Η Ελλάδα», είπε, «είναι μία ευλογημένη χώρα, με φύση, κουζίνα, παράδοση, πολιτισμό και πιστεύω ότι με το σωστό σχεδιασμό πολλές επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν στη χώρα σας».

Ο ίδιος πιστεύει στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού , δηλώνοντας την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει και άλλες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. κ.Γρηγόρη Τάσσιο,  τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να επενδυθούν ελληνικά και ξένα κεφάλαια στη Χαλκιδική, τα οποία θα ξεπεράσουν τα 300 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσουν 10.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ