Ασύμβατες οι πολιτικές λαϊκισμού, εθνικισμού & ξενοφοβίας με τον τουρισμό

04-04-19 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Το Brexit, οι πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ με τις δηλώσεις Τραμπ περί τείχους στα σύνορα με το Μεξικό καθώς και η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη, δεν αποτελούν απλώς αντίδραση των κυβερνήσεων σε οικονομικό επίπεδο αλλά την ένδειξη οτι οι άνθρωποι νιώθουν οτι η θέση τους απειλείται από εντυπώσεις περί υπονόμευσης της χώρας τους και επιθυμούν είτε φυσικά είτε μεταφορικά τείχη για να διατηρήσουν αυτό που νομίζουν οτι έχουν.

Αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τη σύνδεση των πολιτικών περιορισμού με τον τουρισμό από το βήμα του συνεδρίου του WTTC στη Σεβίλλη.

Ο κ. Ομπάμα, μιλώντας για τα φαινόμενα λαϊκισμού, εθνικισμού και ξενοφοβίας στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, τόνισε οτι η τοποθέτηση περιορισμών δε μπορέι να επιλύσει οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εάν επιχειρήσουμε να εγκαταστήσουμε αυτά τα πολύ περιοριστικά όρια σε μια εποχή που η τεχνολογία και η πληροφόρηση δεν γνωρίζουν σύνορα, όχι απλώς θα αποτύχουμε αλλά θα δούμε ισχυρότερες συγκρούσεις μεταξύ χωρών, υπογράμμισε.

Ο ευκολότερος τρόπος, πρόσθεσε, για να φέρουμε τον τουρισμό στο επίκεντρο της προσοχής των κυβερνήσεων και των ηγετών σε όλο τον κόσμο, είναι να αναδείξουμε τα οικονομικά οφέλη και τις αξίες του, καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση και ηγέτης στον πλανήτη αυτή τη στιγμή που δεν επιθυμεί να διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ δημιουργείται και απασχόληση για τους ανθρώπους.

Κρίσης σημασίας, είπε, είναι να γίνει ξεκάθαρο τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις για να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή ή να γίνει γνωστό εάν κάνουν κάτι που εμποδίζει τον τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα