Ο Έλληνας σεφ που θα απογειώσει τη γαστρονομία της Λεμεσού από το ξενοδοχείο Amara

29-03-19 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Τρία εστιατόρια με διάσημους σεφ ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στο νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Κύπρου, Amara, το Μάιο του 2019, με στόχο να αποτελέσουν το απόλυτο hotspot γαστρονομικού τουρισμού στη Λεμεσό.

Το ξενοδοχείο AMARA της Stademos Hotels θα ξεκινήσει επίσης τη λειτουργία του το Μάιο του 2019.

Ο κ. Παπαϊωάννου θα είναι επικεφαλής του εστιατορίου ARMYRA, με ελληνικό μενού που θα περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά και θα προσφέρει χαλαρή ατμόσφαιρα στο Μεσογειακό στυλ. Θα βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και θα προσφέρει επιλογή al fresco για επισκέπτες και διεθνείς τουρίστες, προσφέροντας φρέσκο ψάρι από την Ελλάδα.

Ο αναγνωρισμένος σεφ, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου ARMYRA στην Ελλάδα το 2015, θα έχει άμεση συμβολή στη δημιουργία των μενού και των ενυπόγραφων πιάτων του AMARA.

Η συνεργασία του ξενοδοχείου περιλαμβάνει ακόμη τους διάσημους σεφ Nobu Matsuhisa και Giorgio Locatelli, οι οποίοι θα επιμελούνται τα μενού των εστιατορίων. 

Το εστιατόριο Matsuhisa Limassol, το οποίο δημιουργήθηκε από τον αναγνωρισμένο σεφ Nobu Matsuhisa, εντάσσεται σε μια ισχυρή συλλογή από 9 διεθνή εστιατόρια, σε προορισμούς όπως η Μύκονος, το Παρίσι και το Σεντ Μόριτζ.

Το Matsuhisa Limassol θα σερβίρει ενυπόγραφα πιάτα του Nobu που προέρχονται από την Ιαπωνική και την Περουβιανή κουζίνα, προσφέροντας μοναδικές, σοφιστικές και καινοτόμες εμπειρίες εστίασης.

Ο Giorgio Locatelli θα ανοίξει το πρώτο εστιατόριό του στην Κύπρο στο ξενοδοχείο AMARA. Έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Nobu Matsuhisa στα γειτονικά εστιατόριά τους στο Atlantis του The Palm στο Ντουμπάι, όπου επινόησαν αποκλειστικά κοινά μενού για μεμονωμένες εκδηλώσεις εστίασης.

Το Ristorante Locatelli του AMARA θα σερβίρει παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων και προσθέτοντας μοναδικές δημιουργικές πινελιές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Έμφαση θα δοθεί στη λίστα ιταλικών κρασιών, που θα αποτελούν κεντρικό σημείο στην εμφάνιση του εστιατορίου.

Οι τρεις σεφ των εστιατορίων δεν θα προσφέρουν απλώς μοναδική εμπειρία εστίασης στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη γαστρονομία της Λεμεσού, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Stademos Hotels, κ. Δήμος Δημοσθένους.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός