Η Ελλάδα υποψήφια για την προεδρία της Επιτροπής Τουρισμού Ευρώπης του UNWTO (video)

07-02-19 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Ελλάδα έχει θέσει υποψηφιότητα για το προεδρείο του Regional Commission for Europe του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπως αποκάλυψε στο Tornos News ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας. Οι εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Μάιο στην Κροατία.

Ο κ. Τζιάλλας τόνισε στο Tornos News ότι η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει, με τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με την προώθηση ήδη αναγνωρισμένων αλλά και νέων προορισμών σε παλαιές και νέες αγορές αλλά λόγω της διευκόλυνση του θεσμικού πλαισίου και των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ. Εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά, αν και θα έχει δυσκολίες, τελικά θα κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα.

 

Οι νέες τεχνολογίες είναι σε θέση να αναβαθμίσουν την εμπειρία του τουρίστα ωστόσο ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα να έχει τον πρώτο ρόλο στον τουρισμό. Και μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ δίνουμε τη δυνατότητα η τεχνολογία να έχει ένα προβάδισμα. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα «Έναρξη νέων τουριστικών επιχειρήσεων», το οποίο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ και έφτασε στα 411 εκατ. ευρώ, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν εταιρείες που ενσωμάτωσαν τεχνολογικές λύσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών τους.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι