Εξαιρετική χρονιά το 2018 για την TUI- Ανάπτυξη του τουρισμού εμπειριών

13-12-18 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε αντίθεση με τον Thomas Cook, το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλος της TUI. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,3% στα 19,5 δισ. Ευρώ, ο αριθμός των επισκεπτών κατά 4,7%, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,6% στα 730 εκατ. Ευρώ, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Fritz Joussen, σχεδόν 11%.

Τα αποτελέσματα επιβαιώνουν τη στρατηγική της TUI να εστιάσει στα δικά της ξενοδοχειακά brand, στις κρουαζιέρες, στις εκδρομές και δραστηριότητες στους προορισμούς, καθώς το 70% των εσόδων προέρχεται από αυτά τα τμήματα, τα οποία θα επεκταθούν τη νέα χρονιά.

Ο Όμιλος είχε αυξημένη ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική, την Ελλάδα και την Καραϊβική.

Στην TUI - κυρίως στη Γερμανία - η ψηφιοποίηση είναι ένα σημαντικό θέμα: στο μέλλον, η σύγχρονη πληροφορική, η τεχνητή νοημοσύνη και γενικά η τεχνολογία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των κερδών του Ομίλου.

Στόχος είναι να «γίνονται καλύτερες και πιο προσαρμοσμένες προσφορές στους πελάτες», τόνισε ο κ.Joussen. Ο Όμιλος έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στην επέκταση του επιχειρηματικού τομέα TUI Destination Experience, καθώς η αγορά αυτή έχει περιθώρια ισχυρής ανάτυξης. Με περισσότερους από 27 εκατομμύρια πελάτες - από τους οποίους περίπου 21 εκατομμύρια επισκέπτες από τις ευρωπαϊκές αγορές, είπε, η TUI είναι σε θέση να έχει ηγετική διεθνή θέση σε αυτή την αγορά για εκδρομές και δραστηριότητες και να επιτύχει πολύ κερδοφόρα ανάπτυξη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η TUI αγόρασε το Hotelbeds Group, διπλασιάσοντας την προσφορά υπηρεσιών σε εμπειρίες προορισμού από 23 σε 49 χώρες, καθώς και το Musement, μια πλατφόρμα με μεγάλο χαρτοφυλάκιο εμπειριών διακοπών, με έδρα το Μιλάνο.

 

 

           

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour