Η τεχνολογία δημιουργεί εμπειρίες στον τουρισμό

22-05-18 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών στους τουρίστες αποτελεί πλέον προτεραιότητα για τους τουριστικούς επιχειρηματίες, είτε πρόκειται για τουρίστες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής είτε για επαγγελματικούς λόγους. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Sightrunning Greece προσφέρει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να προτείνουν στους επισκέπτες τους μια διαφορετική δραστηριότητα: τρέξιμο σε συνδυασμό με ξενάγηση.

Το SightRunnin’ Greece είναι ένα καινοτόμο startup, που συνδυάζει το τρέξιμο και το sightseeing μέσω ενός application, για όλους τους επισκέπτες της χώρας που έχουν την άθληση ως τρόπο ζωής. 

Εμπνευστής του, ο 40χρονος Γιάννης Φιλιππίδης, επί χρόνια στέλεχος αθλητικών εταιρειών και με έντονη αθλητική δραστηριότητα σε προσωπικό επίπεδο. 

 - Πως γεννήθηκε η ιδέα του application Sigthrunnin’ Greece;

Η ιδέα γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και πάντα στα ταξίδια μου ήθελα να έχω μια εφαρμογή που να μπορεί να μου δείχνει διαδρομές κατάλληλες για τρέξιμο. Δεδομένου μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές, στα ταξίδια δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο και για προπόνηση και για περιήγηση στα αξιοθέατα, σκέφτηκα ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο δραστηριοτήτων είναι μια ιδανική λύση. 

 - Πως λειτουργεί το app;

Ο χρήστης κατεβάζει δωρέαν την εφαρμογή μέσω του wi-fi του ξενοδοχείου και κατόπιν αγοράζει τη διαδρομή που τον ενδιαφέρει. Μέσω GPS, το app καθοδηγεί τον χρήστη και φτάνοντας στα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος ακούει αυτόματα την ιστορία τους και όλες τις πληροφορίες γύρω από το αξιοθέατο. Επιπλέον, το app παρέχει διάφορα δεδομένα μετρήσεων, όπως ταχύτητα, χρόνο, θερμίδες, κ.ά. 

 

- Σε ποιούς απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, τόσο σε ανθρώπους που θέλουν να τρέξουν όσο και σε όσους θέλουν περπατήσουν ή να κάνουν jogging και ταυτόχρονα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα που διαθέτει η περιοχή την οποία επισκέπτονται. Έχει παρατηρηθεί άλλωστε ότι το 25% όλων των πελατών ξενοδοχείων (είτε ταξιδιώτες αναψυχής είτε business travellers) ψάχνουν για μια διαδρομή να τρέξουν. To Sightrunnin’ Greece τους δίνει αυτό που ζητούν, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και διασκεδαστικά. 

 - Πως μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας ένας ξενοδόχος και τι έχει να κερδίσει από αυτή τη συνεργασία;

Όποιος ξενοδόχος επιθυμεί να συνεργαστεί με το Sightrunnin’ Greece, θα του κάνουμε μια 15λεπτη παρουσίαση του application και θα του παρέχουμε δωρεάν το απαραίτητο διαφημιστικό υλικό για τους πελάτες του. Εφόσον οι πελάτες του κατεβάσουν την εφαρμογή από το wi-fi του ξενοδοχείου και αγοράσουν κάποια διαδρομή, το 20% των αγορών τους θα καταλήξει στον ξενοδόχο. Αυτό αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τα έσοδά τους χωρίς κόπο, προσφέροντας μάλιστα μια επιπλέον ποιοτική υπηρεσία στον πελάτη. 

Ταυτόχρονα, απευθύνεται στα ξενοδοχεία που προβάλλουν το corporate responsibility, καθώς πρόκειται για μια οικολογική πρόταση αφού προτείνεται η περιήγηση χωρίς τη χρήση οχημάτων. 

 - Για ποιές περιοχές της Ελλάδας παρέχει διαδρομές η εφαρμογή;

Όπου υπάρχει ξενοδοχείο και τουριστική περιοχή, το application είναι εκεί. Από τη στιγμή που επικοινωνήσει κάποιος ξενοδόχος μαζί μας, έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε διαδρομές μέσα σε 12 ώρες.  Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή περιέχει διαδρομές για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κω, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και συνεχώς προστίθενται και άλλες περιοχές. 

Στοιχεία επικοινωνίας και για ευκαιρίες συνεργασίας

Γ.Φιλιππίδης

mob: 6940264751

http://sightrunningreece.com

info@sightrunningreece.com

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ (για ios και android) http://onelink.to/6fsg67

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ