O Mέσι πρεσβευτής του ΠΟΤ για τον υπεύθυνο τουρισμό

09-04-18 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο διάσημος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Λιονέλ Μέσι, ορίστηκε πρεσβευτής του Υπεύθυνου Τουρισμού από τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, το Σάββατο, στο Camp Nou της Βαρκελώνης, αμέσως μετά τον αγώνα F.C. Barcelona – Leganés.

«Στα ταξίδια μου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσω άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες καθώς και άλλους τρόπους να αντιμετωπίζω τον κόσμο. Ο ΠΟΤ ως εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται προκειμένου να καταστήσει τον τουρισμό πηγή ανάπτυξης και είμαι χαρούμενος που μπορώ να ενταχθώ στην αποστολή προώθησης του υπεύθυνου τουρισμού», δήλωσε το μεγάλο ταλέντο του ποδοσφαίρου.

Ο Μέσι έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, καθώς τα τελευταία χρόνια αναβάθμισε τη θέση της ομάδας του, Barcelona, με την οποία κατέκτησε 30 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους 8 ισπανικά πρωταθλήματα, 4 Champion Leagues και 5 King’s Cups στην Ισπανία.

Ο Μέσι και ο τουρισμός

«Ο Μέσι είναι ένας μοναδικός αθλητής και παράδειγμα για το γεγονός ότι η δύναμη της θέλησης και η συνεχής προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα. Είναι εξαιρετική τιμή να τον έχουμε στον ΠΟΤ καθώς και άλλες προσωπικότητες στην προσπάθεια προώθησης των θετικών αξιών και ωφελειών που έχει ο τουρισμός», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Pololikashvili.

Ο Μέσι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κέρδισε 5 Ballon D´Or, εκ των οποίων τα πρώτα 4 σερί, καθώς και 5 European Golden Shoes.

Μαζί με τον ισπανό ποδοσφαιριστή Fernando Hierro και τον θρυλικό ισπανό προπονητή Vicente del Bosque, είναι οι πρώτες προσωπικότητες που επιστρατεύει ο ΠΟΤ για την αναβάθμιση των δεσμών μεταξύ του αθλητισμού και του τορυισμού και την προώθηση της δυναμικής του υπεύθυνου τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour